Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.10.10

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου.

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2010
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δύο αθλητές παρέδωσαν στον Πρωθυπουργό τη Δάδα των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



Ι. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: 262 μέρες μάς έμειναν, κ. Πρόεδρε, για την έναρξη.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχετε όλη τη στήριξή μου και είναι τιμή για μένα, που είναι τα παιδιά εδώ, κοντά μας, ο Κώστας και η Φλώρα. Είναι και μία απόδειξη ότι όταν θέλουμε μπορούμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μπράβο στα παιδιά, διότι μας δίνουν το παράδειγμα, για το τι μπορεί κανείς να κάνει ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες. Είναι κάτι που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, αυτή την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων.

Μπράβο Κώστα, μπράβο Φλώρα και καλή επιτυχία στις επιδόσεις σας. Η ελληνική ομάδα νομίζω πάει καλά και αυτό είναι επίσης πολύ θετικό. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς, που βοηθάτε και δίνετε την ψυχή σας γι' αυτή την προσπάθεια. Από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε μετά χαράς ό,τι μπορούμε, για να σας βοηθήσουμε και να σας στηρίξουμε.

Ι. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν το 1990, εσείς, μαζί με κάποιους άλλους, εμπνευσμένους ανθρώπους, ως ιδρυτικά μέλη των Special Olympics στην Ελλάδα και ως μέλη του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου, μου αναθέσετε τη Διοίκηση αυτού του Οργανισμού και μου είπατε να προσπαθήσω να υλοποιήσω το όραμα της ιδρύτριας των Special Olympics της κυρίας Kennedy.

Εγώ ήμουν άσχετη, δεν ήξερα τι είναι τα Special Olympics. Εσείς με διδάξατε, εσείς μου δείξατε τα πρώτα βήματα και σας υποσχέθηκα τότε ότι, ναι, θα τα καταφέρουμε. Η κοινωνία, την εποχή εκείνη, δεν ήταν ώριμη να αποδεχτεί. Με πείσμα, όμως, εμείς προσπαθήσαμε και χάρη στη στήριξη όλων των εθελοντών μας, μπορέσαμε να αναπτυχθούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και, σήμερα, έχουμε 12.000 αθλητές σε όλη την Ελλάδα, σε 104 πόλεις.

Το πόσο δυνατό είναι το πρόγραμμα των Special Olympics στην Ελλάδα, το έχει αξιολογήσει η Διεθνής Επιτροπή και μας ψήφισε ότι είμαστε το πρόγραμμα - μοντέλο για όλο τον κόσμο.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μπράβο.

Ι. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και αυτό το στοιχείο, η ανάπτυξή μας δηλαδή πανελλαδικά, ήταν και αυτό που με έπεισε περισσότερο στη διεκδίκηση της φιλοξενίας των Αγώνων της Αθήνας του 2011. Και έτσι βγήκαμε νικητές, γιατί είχαμε αντιπάλους μεγάλες χώρες - τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αμερική με το Κλήβελαντ, το Μαρόκο. Στην τελική ευθεία, μπήκαμε Μαρόκο, Κλήβελαντ και εμείς. Νικήσαμε.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συγχαρητήρια.

Ι. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Χάρη στη στήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών και των εθελοντών, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε σε τέτοιο οργανωτικό επίπεδο αυτή τη στιγμή, που οι Αγώνες θα στεφθούν από απόλυτη επιτυχία.

Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή 7.633 αθλητές από τις 185 χώρες, μαζί με 2.500 προπονητές. Ενώ αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα περίπου 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών από όλο τον κόσμο. Και ακόμη και η οικονομική σημασία, ξέρετε, αυτών των αγώνων - γιατί όλα πρέπει να τα μετράμε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας - είναι πολύ μεγάλη.

Επιπλέον, έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους 3.000 εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έχουμε κλείσει και αποστέλλουμε προσκλήσεις σε αρχηγούς κρατών και εξέχουσες προσωπικότητες, η ανταπόκριση των οποίων είναι πάρα πολύ καλή, ενώ σύσσωμο - θα το πω κι αυτό - το Χόλυγουντ είναι στο πλευρό μας.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μπράβο.

Ι. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στο διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχουν και αστέρες του Χόλυγουντ, οπότε για τον τουρισμό μας και για την προβολή της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου, αυτό είναι άλλο ένα όπλο.

Η δική μας η φλόγα, που θα ανάψει στις 9 Ιουνίου, λέγεται «Φλόγα των Αγώνων της Ελπίδας» - δεν λέγεται Ολυμπιακή Φλόγα. Και εμείς, θέλουμε να στείλουμε στα πέρατα της οικουμένης, το μήνυμα της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της εκεχειρίας, ένα κίνημα στο οποίο εσείς πρωτοστατείτε κ. Πρόεδρε, αλλά και το μήνυμα να φτιάξουμε όλοι μια κοινωνία, που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται.

Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό θέλουν οι διεθνείς Οργανισμοί που μας στηρίζουν, αυτό θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θέλουν οι Έλληνες πολίτες και αυτό θέλετε, πρώτα απ' όλα, εσείς και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας δέχεστε σήμερα. Σας ευχαριστώ προσωπικά για την όλη στήριξη που έχω από εσάς όλα αυτά τα χρόνια.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Την έχεις τη στήριξη από τότε που ανέλαβες, όταν ήταν πρωτόγνωρη και για εσένα, αλλά και για την Ελλάδα, αυτή η προσπάθεια. Το έχεις κάνει έργο ζωής και θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους εθελοντές ανά την Ελλάδα.

Όπως είπες, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, που χρειάζεται σε όλους. Είναι η ελπίδα, την οποία εκπέμπει και μπορεί να εκπέμπει η Ελλάδα. Και βεβαίως, έρχεται σε μια συγκυρία, που θα αναδείξει και πάλι μια Ελλάδα διαφορετική, μια Ελλάδα πολύ καλύτερη και μια Ελλάδα πολύ πιο ανθρώπινη, η οποία, όπως λες, δεν αποκλείει, αλλά εντάσσει. Εντάσσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και στη συμμετοχή.

Ι. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να βγάλουμε όλους τους Έλληνες, και εσάς που μας εμπιστευτήκατε, ασπροπρόσωπους.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ευχαριστούμε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης