Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.11.10

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2010




Ελληνίδες και Έλληνες,

Θέλω και την Κυριακή αυτή, να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για την άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Συγχαίρω όλους όσοι εξελέγησαν στους νέους Δήμους, στις νέες Περιφέρειες. Θα είμαι κοντά τους. Χωρίς κομματικές διακρίσεις. Θα είναι αυτή η Κυβέρνηση κοντά τους, για να στηρίξει τη μεγάλη επαναστατική αλλαγή του «Καλλικράτη».

Ο «Καλλικράτης» αποτελεί βασικό θεμέλιο, για να αντιμετωπίσουμε και την σημερινή κρίση. Να σταθούμε στα δικά μας πόδια δυνατά και να απαλλαγούμε οριστικά από κάθε επιτήρηση και από κάθε ανάγκη μνημονίου.

Ο σκοπός είναι εθνικός. Είναι η σωτηρία της χώρας μας, που έχει ως προϋπόθεση και μεγάλες αλλαγές.

Πέρυσι, ξεκινήσαμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ξεκινήσαμε τις μεγάλες ανατροπές παντού. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε και θυσίες, ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, όλοι μας. Θυσίες που ήταν αναγκαίες, για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Δηλαδή, από τη σίγουρη αδυναμία να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, έργα, πρόνοια, παιδεία και υγεία.

Και ακριβώς επειδή αυτές οι θυσίες, αυτή η συλλογική προσπάθεια άρχισε να πιάνει τόπο, τη χρονιά που έρχεται, μπορούμε να ρίξουμε όλο μας το βάρος στις μεγάλες αλλαγές, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανασάνει και να σταθεί γερά στα πόδια της.

Σήμερα, αλλά και μετά από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, οι πολίτες έδειξαν το δρόμο. Ζήτησαν τη συνέχιση της πορείας μας, της πορείας της χώρας, και απαίτησαν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Αναγκαία σταθερότητα, για να στεφθεί αυτή η προσπάθεια με επιτυχία. Απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης.

Σήμερα, έχουμε πλέον μπροστά μας μια καθαρή τριετία. Μια τριετία δουλειάς και δημιουργίας, για να σώσουμε και να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα.

Οι θυσίες πιάνουν τόπο και δεν θα πάνε χαμένες. Με εφόδιο τη χρονιά που πέρασε, την αξιοπιστία μας, τα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε, μπορούμε πια να αποτινάξουμε βάρη του παρελθόντος και να πάρει ανάσα η κάθε οικογένεια και η οικονομία μας. Να φτιάξουμε μια Πολιτεία διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Σ’ αυτό τον αγώνα, έχω δώσει το είναι μου και την ψυχή μου, χωρίς να λογαριάζω το πολιτικό κόστος. Μοναδικός μου στόχος είναι να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Όλα τα κακώς κείμενα, όσα μας πληγώνουν.

Στο δύσκολο αυτό δρόμο, όμως, χρειαζόμαστε όλοι. Ούτε ένας Πρωθυπουργός μόνος του, ούτε μια Κυβέρνηση μόνη της, μπορεί να τα πετύχει. Σε όσους συμμετείχαν, ή και σε όσους απείχαν σήμερα από αυτή την εκλογική διαδικασία, απευθύνω και πάλι πρόσκληση συμμετοχής. Να κάνουμε όλοι μαζί την αλλαγή.

Γιατί μόνο μαζί μπορούμε. Ο καθένας από τη θέση του, από το ρόλο του, με το δικό του τρόπο, αλλά και όλοι μαζί, συλλογικά. Μέσα από διάλογο, αλλά και με βούληση να συγκρουστούμε με πρακτικές και αντιλήψεις που μας κρατάνε πίσω.

Δεν μας περισσεύει κανείς. Για να μην στηριζόμαστε σε «δάνειες» δυνάμεις, για να μην έχουμε επιτηρήσεις, για να σταθούμε στα δικά μας πόδια, με αυτοπεποίθηση, χρειάζεται να κινητοποιήσουμε, να καλλιεργήσουμε και να απελευθερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Από τον πιο αδύναμο, μέχρι τον πιο δυναμικό.

Δεν μας περισσεύει κανείς. Μια μεγάλη συμμαχία δυνάμεων, με τη συνεργασία όλων, για μια Πολιτεία, για μια πατρίδα, για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι. Μια πατρίδα, που δεν αγνοεί τον αδύναμο και δεν διώχνει τα νιάτα μας.

Καλώ και κάθε πολιτική δύναμη του τόπου, να αναλογισθεί τις ευθύνες της και να παραδειγματισθεί από τα όσα συμβαίνουν σήμερα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι κάλπες έκλεισαν. Η Ελλάδα σήμερα έχει την προστασία ενός μηχανισμού στήριξης. Μας έχει δοθεί χρόνος, ικανός αλλά και πολύτιμος, για να αλλάξουμε.

Με τις όποιες ιδεολογικές διαφωνίες, σήμερα, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε ευθύνες απέναντι στην πατρίδα και στις επόμενες γενιές.

Δεν χωρούν παιχνίδια, ακρότητες, ή πολιτικές και πράξεις, που βλάπτουν ουσιαστικά ακόμα και την εικόνα της πατρίδας.

Από την άλλη μεριά, είμαι πάντα ανοιχτός σε κάθε σοβαρή και ειλικρινή πρόταση, που πάει τη χώρα μπροστά.

Σ’ αυτή τη μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, μόνο η πατρίδα μας θα είναι. Και αυτό, εξαρτάται από τη στάση όλων.

Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας, για να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επί δεκαετίες. Να δώσουμε μαζί με τους πολίτες την ομορφότερη μάχη, που αξίζει να δίνει κανείς: αυτήν για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της πατρίδας μας. Αυτή τη μάχη, μπορούμε να την κερδίσουμε.

Θα την κερδίσουμε. Γιατί η σωτηρία και η αλλαγή στη χώρα μας, είναι και για μένα, και για την Κυβέρνησή μου, στόχος ζωής.

Σας ευχαριστώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης