Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.11.10

Ο Ευρωβουλευτής Philippe Juvin (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) επικρίνει δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού

Ο Ευρωβουλευτής Philippe Juvin (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) επικρίνει δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού
12/11/2010





Ο Ευρωβουλευτής κ. Philippe Juvin (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), εξέδωσε στις 10 Νοεμβρίου ανακοίνωση με τίτλο: «Η συμπεριφορά του Τούρκου Πρωθυπουργού είναι καρικατούρα υπεροψίας», στην οποία επικρίνονται οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση, ο Ευρωβουλευτής κάνει αναφορά σε δηλώσεις του κ. Ερντογάν ότι «όσο η Τουρκία δεν γίνεται μέλος της ΕΕ, η ΕΕ δεν θα αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή». Ο κ. Juvin σημειώνει ότι η συμπεριφορά του Τούρκου Πρωθυπουργού επιβεβαιώνει αυτό που φοβούνται πολλοί στην Ευρώπη, ότι δηλαδή η Τουρκία συμπεριφέρεται ως κατακτητής και θέλει να επιβάλει τον τρόπο σκέψης της σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής ζητά από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της τα οποία εξακολουθούν να κατέχουν στρατιωτικά μέρος κράτους μέλους. Ο κ. Juvin προτρέπει τον κ. Ερντογάν να πάψει να παραδίδει μαθήματα στους Ευρωπαίους, ενώ υποδεικνύει ότι στην Ευρώπη θα πρέπει να μάθει (ο κ. Ερντογάν) την ταπεινοφροσύνη, την οποία, προφανώς, χρειάζεται ακόμη πολύ δρόμο για να αποκτήσει.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης