Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.2.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ TON ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

3.2.2011









Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Kαλωσόρισες. Τι πρόγραμμα έχετε;



Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Έχουμε πολλά Έκτακτα Συμβούλια. Θέμα ενέργειας…



Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Τώρα είσαι στο επίκεντρο… με την ενέργεια.



Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Θα φανεί.



Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Τι εκτίμηση κάνεις για την Αίγυπτο;



Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Για την Αίγυπτο, ‘το γοργόν και χάριν έχει’. Και να είναι ομαλά. Διότι είναι κρίμα και ο λαός. Εγώ αγωνιώ πού θα τραβήξει η νέα κατάσταση. Όπως είμαι σίγουρος ότι και εσύ το ίδιο αγωνιάς.



Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Βέβαια, αυτή είναι και δική μου ανησυχία.



Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Η Αίγυπτος, ανεξαρτήτως των εσωτερικών της δομών - που είναι υπόθεση καθαρά των Αιγυπτίων - ήταν και για την Ελλάδα και για την Κύπρο ένα σημαντικό ‘αποκούμπι’ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ως ηγέτιδα χώρα, μεγάλη χώρα στην περιοχή. Εύχομαι και ελπίζω να μην αλλάξει αυτή η πολιτική. Γιατί οι γείτονές μας, η κατοχική μας δύναμη, με την τεχνική του ισλαμισμού απλώνει φτερά παντού.

Τα είπαμε αυτά με τον Πρωθυπουργό, συντονιζόμαστε και αυτό νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Ευχές μόνο μπορούμε να κάνουμε να είναι τέτοια η πολιτική που θα ακολουθηθεί στην πορεία, που να μην εκτρέπεται από την πολιτική που συνηθίσαμε.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης