Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.2.11

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2011






ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, τι γνώμη έχετε για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, την οποία συζητάτε;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, έχει δείξει τόσο τη βούληση, όσο και την ικανότητα, να κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να καταστήσει βιώσιμη την οικονομία μας.

Τώρα, η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα συστημικά προβλήματα της Ευρωζώνης. Και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί υπάρχει αυτή η εκτίμηση και, πιστεύω, και μεγαλύτερη αισιοδοξία, για την θέλησή μας και την ικανότητά μας να το πράξουμε.

Η Ευρώπη έχει μεγάλες δυνατότητες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και για να πάρει σήμερα τις αντίστοιχες αποφάσεις. Νομίζω ότι ο Μάρτιος θα είναι πολύ κρίσιμος μήνας, για τη δημιουργία της ηρεμίας που απαιτείται για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης