Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.7.11

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ κ.MAHMOUD ABBAS
ΣΤΗ ΡΑΜΑΛΑ
12.7.2011





Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία να συναντηθώ με τον φίλο Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ.Abbas. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι επαφές μας με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής αποδεικνύουν τις άριστες σχέσεις μας, αλλά και το ενδιαφέρον της χώρας μας για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή.

Είσαστε στο επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων και αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρώ, όμως ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις παρεμβάσεις μας. Οι λαοί της περιοχής πρέπει να καθορίσουν το δικό τους δρόμο, να βρουν τις δικές τους λύσεις με βάση τις δικές τους εμπειρίες και παραδόσεις χωρίς επεμβάσεις τρίτων.

Ωστόσο, οι εξελίξεις αυτές δεν θα πρέπει να αποσπούν τη προσοχή μας από την ανάγκη επίλυσης του Μεσανατολικού ζητήματος. Επανέλαβα στον Πρόεδρο Abbas ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Παλαιστινιακού λαού για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, η οποία θα διευκολύνει τη συνολική διευθέτηση του Μεσανατολικού ζητήματος. H χώρα μας υποστηρίζει τη δημιουργία ενός δημοκρατικού και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ σε ασφαλή σύνορα. Η Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία παραμένει για τη διεθνή κοινότητα ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ταυτόχρονα, εξέφρασα την ανησυχία μου για το παρόν αδιέξοδο στις άμεσες διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι σύντομα, με τη συνδρομή και της διεθνούς κοινότητας, θα υπάρξει λύση επωφελής για όλες τις πλευρές. Η Ελλάδα, η οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής, συνεισφέρει στην Ειρηνευτική Διαδικασία και θέλω να διαβεβαιώσω τον κύριο Πρόεδρο ότι θα εξακολουθήσει να το πράττει. Θα θυμόσαστε ασφαλώς τη συμβολή μου ως Υπουργού Εξωτερικών στη διάσωση των μαχητών της Φατάχ, τον Αύγουστο του 1982, οι οποίοι μεταφέρθηκαν, με ελληνικό πλοίο, από το λιμάνι της Βηρυτού στην Ελλάδα.

Εξέφρασα επίσης την ικανοποίησή μου για το πρόγραμμα οικοδόμησης κρατικών θεσμών και υποδομών το οποίο έχει ήδη σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο. Η χώρα μας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη προσπάθεια αυτή. Τέλος, συνεχάρην τον Πρόεδρο κ.Abbas για τις προσπάθειες που καταβάλλει στο ζήτημα της ενδοπαλαιστινιακής συμφιλίωσης και της αποκατάστασης της ενότητας του παλαιστινιακού λαού, οι οποίες έχουν ήδη αποδώσει σημαντικούς καρπούς.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο μου τον Αμπάς για την θερμότατη και εγκάρδια φιλοξενία του που επιφύλαξε τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στα μέλη της αντιπροσωπείας.
Ελπίζω σύντομα να συναντηθούμε και πάλι στην Αθήνα. Κάθε επίσκεψη του φίλου Αμπάς στην Αθήνα είναι και ευκαιρία για μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εξέταση όλων των προοπτικών για το μεγάλο πρόβλημα του Μεσανατολικού.

Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο κ. Αμπάς.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης