Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.7.11


Επανεκλογή του κ. Πέτρου Ευθυμίου


στο αξίωμα του Προέδρου της Κ. Σ. του ΟΑΣΕ





«Η επανεκλογή μου σήμερα είναι φυσικά μια στιγμή προσωπικής ικανοποίησης άλλα είναι και μια στιγμή περηφάνιας για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας που θέλουν πολλοί να τον παρουσιάσουν ως έναν τόπο που έχει μόνο δυσκολίες ενώ η Ελλάδα μέσα στις δυσκολίες έχει και τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο κ. Πέτρος Ευθυμίου μετά την πανηγυρική επανεκλογή του, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, την τελευταία ημέρα των εργασιών της 20ης ετήσιας Συνόδου του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Πρόσθεσε επίσης, πως η επανεκλογή του αποδεικνύει ότι «παρά τις δυσκολίες μας πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε μια χώρα με ανθρώπους γεμάτους δυνατότητες που μπορούμε όταν συνεργαστούμε να πετύχουμε πολλά και για την πατρίδα μας και για τη θέση της στο εξωτερικό».

Ευχαριστώντας τα μέλη της Συνόδου για την επανεκλογή του ο πρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ δήλωσε ότι "δεσμεύομαι να συνεχίσω ακόμα πιο αποφασιστικά την υλοποίηση του τόσο σημαντικού έργου που έχουμε ξεκινήσει για την ενίσχυση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του ΟΑΣΕ σε διεθνές επίπεδο καθώς και του διαλόγου με τα κοινοβούλια και οργανισμούς, σε περιοχές όπου η δημοκρατία εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά νέο πείραμα" .

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, ο κ. Ευθυμίου υποστήριξε και προώθησε το διάλογο με τους μεσογειακούς εταίρους και εργάστηκε ιδιαίτερα για την προώθηση ειρηνικών λύσεων στις περιοχές των παρατεταμένων συγκρούσεων στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, ενώ στις περιοδείες εργασίας περιέλαβε πάνω από είκοσι χώρες του ΟΑΣΕ, από τις ΗΠΑ έως το Κιργιστάν, προκειμένου να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τις δράσεις και το έργο του μεγαλύτερου διεθνούς περιφερειακού οργανισμού για την ασφάλεια.

Ως πρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ ο κ. Ευθυμίου χρησιμοποίησε συχνά τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις που πραγματοποίησε, προκειμένου να έχουν θετικά και άμεσα αποτελέσματα οι αποστολές του ΟΑΣΕ σε διάφορες χώρες, ενώ παράλληλα ενεργοποίησε πρωτοβουλίες που είχαν ατονήσει.

"Στη δεύτερη θητεία μου, αυτή η Συνέλευση θα συνεχίσει την παράδοση του να είναι η πηγή για νέες ιδέες και δημιουργικές λύσεις για τον οργανισμό μας, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στα θέματα της οικονομίας, της ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη την περιοχή του ΟΑΣΕ", τόνισε ο κ. Ευθυμίου και κατέληξε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι "ως το πιο διαφανές θεσμικό όργανο της οικογένειας του ΟΑΣΕ, ξέρω ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευσή του στην οποία όλοι εμείς συμμετέχουμε, θα συνεχίσει να δίνει το καλό παράδειγμα και για το επόμενο έτος".

Στις εργασίες της Συνέλευσης και στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του κ. Ευθυμίου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στη θέση του προέδρου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, μετείχαν 280 γερουσιαστές και βουλευτές από τις 56 χώρες του Οργανισμού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης