Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.8.11

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2011
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ
ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Ζητήσαμε να σταματήσει η επίθεση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να σταματήσει η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων και να σταματήσει επιτέλους ο αφανισμός της μεσαίας τάξης. Ξέρουμε ότι οι φόροι και οι θάνατοι θα υπάρχουν πάντα, αλλά δεν είναι απαραίτητο οι φόροι να προκαλούν τον οικονομικό θάνατο της μικρομεσαίας τάξης στην Ελλάδα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας απάντησε ο Πρωθυπουργός;
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Ότι έχουμε απόλυτο δίκιο, απλώς υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρήσουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πού θα το βρείτε το δίκιο σας;
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Δεν ξέρω αν θα το βρούμε στην ελληνική κυβέρνηση ή στην τρόικα και πόσος χρόνος θα περάσει για να βρούμε το δίκιο μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορεί να το βρείτε στις εκλογές;
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Δε νομίζω ότι η αγορά αυτή τη στιγμή θέλει εκλογές ούτε δημοψηφίσματα. Νομίζω ότι η αγορά θέλει μια ηρεμία, να μπορέσει να βρει το βηματισμό της, να βοηθηθεί και να σταματήσουν επιτέλους τα λουκέτα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που νιώθουμε ότι είμαστε ανεπιθύμητοι, είμαστε αντιπαραγωγικοί και η αιτία του κακού σε ό,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέσατε το θέμα του ΦΠΑ από την Πέμπτη; Και τι απαντήσεις πήρατε;
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Θέσαμε το θέμα του ΦΠΑ, φαίνεται ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, θα συζητηθεί ξανά με το ενιαίο φορολογικό σύστημα τον Οκτώβριο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά η εκτίμησή σας είναι ότι δε θα αλλάξει το μέτρο;
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Όχι, δε θ’ αλλάξει το μέτρο, αντίθετα θεωρείται ότι θα εισπράξουν και 750 εκατομμύρια από την επιβολή του μέτρου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγνώμη, είχε πει ο κ. Βενιζέλος ότι τον Οκτώβριο θα ξανασυζητηθεί το θέμα από την αρχή. Αποκομίσατε την εντύπωση ότι δε θα γίνει κάτι τέτοιο κ. Πρόεδρε;
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Όχι, στο χώρο της εστίασης θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και ότι η επιβολή του μέτρου, η αύξηση δηλαδή του ΦΠΑ, θα αποφέρει και 750 εκατομμύρια στα δημόσια έσοδα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τη συγχώνευση ALPHA και EUROBANK, τη συγχώνευση;
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Θεωρούμε ότι είναι μια καλή συμφωνία, αλλάζει αν θέλετε την εικόνα στο τραπεζικό σύστημα, όλα αυτά τα ισχυρά σχήματα πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα δώσουν και χρήμα στην πραγματική οικονομία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης