Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.10.11

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
κ.VIKTOR YANUKOVYCH ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
6.10.2011



(ανεπίσημη μετάφραση)



Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη των αντιπροσωπειών για την καθυστέρηση, αλλά πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια συζήτηση πάρα πολύ σημαντική, εγκάρδια και φιλική. Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι άριστες, η επίσκεψή σας δίνει καινούργια ώθηση στις σχέσεις αυτές και μπορούμε να πούμε ότι το έτος 2011 είναι χρόνος νέας ώθησης και αναγέννησης των ελληνο-ουκρανικών σχέσεων. Ακόμη μια φορά σας καλωσορίζω εγκάρδια.


V.YANUKOVYCH: Όπως είπαμε και στην αρχή της συνάντησής μας, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να επαναλάβω και τώρα στη διευρυμένη συνάντηση ότι η επίσκεψή μας γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις δύο χώρες. Η ηγεσία και των δύο χωρών επιθυμεί να βοηθήσει η μία την άλλη πλευρά, για να καταπολεμήσει την κρίση που περνούν οι δύο χώρες μας και είμαι βέβαιος ότι ακριβώς τώρα είναι μια περίοδος για να γίνει ένας σωστός συντονισμός των προσπαθειών μας.
Οι ριζικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται σήμερα στην Ουκρανία μας βοηθούν να ξεπεράσουμε εκείνα τα κρίσιμα φαινόμενα που περνά η οικονομία μας ξεκινώντας από το 2008. Πέρυσι λ.χ. καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού από 14,2% στο 5%.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης