Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.12.11

Από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011

Με τους προέδρους των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, και ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την ταχύτητα στην απονομή της.


Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Δικαιοσύνης, όχι μόνο για την προστασία των δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών, αλλά και σε σχέση με το ξεπέρασμα της κρίσης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις.
Οι δικαστές αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές του νέου νομοσχεδίου, αλλά και στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Τέλος, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενημέρωση για τις παραιτήσεις των δύο αντιεισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, και υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η έρευνα που έχει ξεκινήσει.
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, κ. Ελένη Διακομανώλη-Ανδρειωτέλλη, ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Διονύσης Λασκαράτος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Υπουργός Επικρατείας (και τέως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) κ. Γιώργος Σταυρόπουλος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης