Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.12.12

Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη

στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων

για την 99η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 99η επέτειο της Ένωσης της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, για τον εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, εκπροσωπώντας το θεσμό του Προέδρου της Βουλής.
Είναι μέρα ιστορικής μνήμης για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των προγόνων μας, που έδωσαν το αίμα τους για να μπορέσει να ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα. Είναι, επίσης, επέτειος ιστορικής δικαίωσης του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου γι’ αυτή του τη μεγαλόπνοη απόφαση και τον αγώνα που έδωσε, με βάσανο και πόνο, για να την πραγματοποιήσει.
Το λέω αυτό, διότι και σήμερα λαμβάνουμε αποφάσεις με μεγάλη βάσανο και πόνο καρδιάς, ώστε να παραμείνουμε σε μια ακόμα μεγαλύτερη ένωση, που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία συνδέεται άρρηκτα η πολιτισμική, θεσμική, αναπτυξιακή και οικονομική πορεία της χώρας μας.
Ας μην πλανόμεθα. Και σήμερα πρέπει να δώσουμε μεγάλες μάχες, χωρίς όπλα, για τις οποίες όμως απαιτούνται θυσίες προκειμένου να τις κερδίσουμε. Και θα έλεγα ότι από την περασμένη εβδομάδα άνοιξε μια άλλη σελίδα για την Ελλάδα, μια σελίδα που μας επιτρέπει με ανάσα και ανακούφιση να διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι πλέον το μέλλον μας. Όχι ότι λύθηκαν βεβαίως τα προβλήματα, αλλά μπορούμε πλέον να τα διαχειριστούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία.
Με αυτές τις σκέψεις θεωρώ, λοιπόν, ότι το μήνυμα της Ένωσης της Κρήτης με τη μητέρα πατρίδα είναι επίκαιρο. Γι’ αυτό, τιμούμε και δοξάζουμε όλους εκείνους που έδωσαν αυτή τη μεγάλη εθνική και πατριωτική μάχη».

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων «περί διαφορετικών απόψεων μεταξύ των κομμάτων της Κυβέρνησης για τα φορολογικά μέτρα», δήλωσε:

«Είθισται, ο Πρόεδρος της βουλής να μην κάνει πολιτικές δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου. Αλλά θα σας πω ότι κανείς δεν είπε πως ο δρόμος είναι στρωμένος με ρόδα και ότι τελείωσαν τα προβλήματά μας. Όχι. Απλώς μας έφυγε η αίσθηση ανασφάλειας που κυριαρχούσε. Το κλίμα είναι καλύτερο.
Βεβαίως, τα ατομικά προβλήματα και οι δυσκολίες της καθημερινότητας παραμένουν για τον Έλληνα πολίτη και αυτό που απαιτείται πλέον από την Κυβέρνηση και από τη Βουλή είναι να σκύψει με περίσκεψη στα θέματα αυτά. Να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα.
Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι πάνω ακριβώς σε αυτά τα θέματα θα έχουμε συζητήσεις. Και πολλές φορές θα έχουμε και εντάσεις. Και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Είναι μια νέα σελίδα στον πολιτικό μας βίο. Είναι πρώτη φορά που η Βουλή παρουσιάζει επτά κόμματα και η Κυβέρνηση στηρίζεται σε τρία κόμματα. Η Αντιπολίτευση έχει τις δικές της προτάσεις και η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτείνει έναν άλλο δρόμο.
Γίνεται συζήτηση, πολλές φορές με ένταση, αλλά κυρίως γίνεται μια συνθετική και εποικοδομητική συζήτηση, που βοηθά ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.
Υπάρχει πολιτική σταθερότητα, υπάρχει πολιτική ασφάλεια, υπάρχει προοπτική πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μην πλανάσθε. Δεν μας έδωσαν τόσα πολλά λεφτά για να μας διώξουν, γιατί δεν μας θέλουν. Μας θέλουν και θα προσπαθήσουν και αυτοί με τις δικές τους κινήσεις, πολλές φορές και συμβουλές, να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Είμαι αισιόδοξος. Όχι ότι λύθηκαν τα προβλήματα. Απαιτείται δουλειά, απαιτείται νοικοκύρεμα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης