Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.4.13

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη

Πέμπτη,11 Απριλίου 2013

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Αθανάσιου Σκορδά. Μετά το τέλος της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:


«Χ. Σακελλαρίδη: Βγαίνουμε από τον Πρωθυπουργό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Όπως βλέπετε, είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Σκορδάς. Είμαστε ενσώματοι το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, διότι βλέπουμε ότι έχουμε ένα κοινό όραμα.
Πέρα από αυτό, βρήκαμε μεγάλη κατανόηση. Μείναμε έκπληκτοι από τις γνώσεις του Πρωθυπουργού για την πραγματική Οικονομία σε όλους τους κλάδους. Άρα, φεύγουμε ενθαρρυμένοι και έχουμε και χειροπιαστές αποδείξεις, ιδίως για τη ρευστότητα που περιμένουμε. Θα ανακοινωθεί τώρα από το υπουργείο το πρόγραμμα της εξωστρέφειας, που θα τονώσει τη ρευστότητα. Το ΕΤΕΑΝ επίσης– γιατί είναι ο μεγάλος μας καημός, όπως γνωρίζετε. Και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που επίσης, μέχρι το τέλος του μηνός, ή στις αρχές του άλλου θα βοηθήσει, ώστε οι μικρομεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις να λύσουν αυτό το πρόβλημα.
Φεύγουμε με μεγάλη αισιοδοξία, η οποία δεν βασίζεται σε λόγια, αλλά αποδεικνύεται πραγματικά τώρα η σύμπραξη της πολιτείας, όπως λέγαμε, και του ιδιωτικού τομέα.




Κ. Χατζηδάκης: Ο Πρόεδρος, ο κ. Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή, μας έδωσε σαφείς οδηγίες σε σχέση με τις εξαγωγές. Είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με έργα και όχι με λόγια.
Σε συνεργασία με τους εξαγωγείς, είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα ένα πρόγραμμα για την απλούστευση των διαδικασιών των εξαγωγών και τη μείωση του κόστους και του χρόνου. 25 βήματα τα οποία – όπως σημείωσα – είναι σε εξέλιξη.
Παράλληλα, αλλάζουμε το μοντέλο της οργάνωσης του κράτους σε σχέση με τις εξαγωγές, ιδρύοντας, σε συνεργασία με Ολλανδούς ειδικούς που δουλεύουν στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο, τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας.
Και εκτός από αυτά, από το ΕΣΠΑ θα «βγει στον αέρα» μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, το πρόγραμμα για την Εξωστρέφεια, που θα είναι σημαντικό για τη ρευστότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Επίσης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μας διαβεβαίωσε και μάλιστα πρόσφατα ότι προχωρεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην υιοθέτηση ενός προγράμματος για τη διευκόλυνση των εξαγωγών και των εισαγωγών, με κάλυψη των εγγυητικών επιστολών των δικών μας τραπεζών, που – όπως ξέρετε – έχουν πρόβλημα. Αυτό θα είναι μία σημαντική ένεση ρευστότητας για τις εξαγωγές. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης των εξαγωγών. Είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια, όχι μόνο για το ισοζύγιο, αλλά και για την Πραγματική Οικονομία, για τις θέσεις εργασίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης