Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.5.13

Θετικό κλίμα για την Ελλάδα στις συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής στην καναδική πρωτεύουσα

Αθήνα, 28 Μαΐου 2012


Σε θετικό κλίμα εξελίσσεται η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον Καναδά με πρώτο σταθμό την πρωτεύουσα Οττάβα. Χτες πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε σειρά συναντήσεων με πολιτειακούς παράγοντες του Καναδά στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Οι συναντήσεις του κ. Μεϊμαράκη με τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Βουλής κ. Andrew Sheer, τον Υπουργό Ιθαγένειας και Πολύ-πολιτισμού, κ. Jason Kenney και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Gerald Keddy, χαρακτηρίστηκαν από το πολύ καλό κλίμα για περισσότερες επενδύσεις, στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Καναδά και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να δημιουργήσει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον , ενώ οι Καναδοί αξιωματούχοι διαπίστωσαν την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, στην οποία συμβάλλει και το σταθερό πολιτικό περιβάλλον.
Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι το θετικό κλίμα βελτιώνεται από την πολιτική σταθερότητα `που ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας στις συνομιλίες με τους εταίρους και τους επενδυτές συνομιλητές και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.
Επιπλέον ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «όλοι μιλούν για την αρχαία Ελλάδα εμείς όμως οι νεώτεροι φιλοδοξούμε να μιλάνε το ίδιο καλά και για την σύγχρονη Ελλάδα» επισημαίνοντας ότι τον περασμένο χρόνο ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτιόντουσαν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 αποτέλεσε ψήφο εμπιστοσύνης στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη. « Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας» πρόσθεσε, «κατάφεραν να συνεννοηθούν, να δημιουργήσουν ένα σταθερό περιβάλλον ενώ οι πολίτες της χώρας δείχνουν ωριμότητα και ελπίδα για το μέλλον». Σημείωσε ακόμα ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί την βάση για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών δυσκολιών, τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος με ιδιαίτερη έμφαση στον Τουρισμό.
Ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου κ. Keddy από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του που η Ελλάδα ξεπερνά τα προβλήματά της και υπογράμμισε το ενδιαφέρον καναδικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Ιθαγένειας και Πολύ – Πολιτισμού κ. Kenney αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα και τόνισε ότι ο Καναδάς είναι σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας του Καναδά, η οποία έχει εργαστεί σκληρά και έχει πετύχει πολλά. Επιπλέον ο κ. Kenney αναφέρθηκε στη συμφωνία για την Κινητικότητα των Νέων (Youth Mobility Agreement) των δύο χωρών η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον Καναδά να υποδεχθεί περισσότερους νέους από την Ελλάδα.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής του Καναδά, κ. Andrew Scheer τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς μπορούν να συνεργαστούν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους περαιτέρω κάνοντας ειδική μνεία στις εκδηλώσεις για τον πρόσφατο εορτασμό των 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.
Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Πρέπει να ενημερώσουμε την διεθνή κοινότητα για τα επιτεύγματα της Ελλάδας

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που πραγματοποίησε χτες στην καναδική πρωτεύουσα Οττάβα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, , προέβη στην ακόλουθη δήλωση στην ΕΡΤ :
«Η Ελλάδα σήμερα περνά μία σημαντική στιγμή, πρέπει να ενημερώσει όλους για το μέγα επίτευγμα το οποίο έχει επιτύχει να μπορέσει δηλαδή να σταθεί ξανά στα πόδια της και να δείξει ότι έχει δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να οδηγήσει στην ανάπτυξη και να μειώσει την ανεργία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη η δική μου στον Καναδά. Πλήρη ενημέρωση όλων των παραγόντων εκείνων που μπορούν πράγματι να επηρεάσουν την κοινωνική πολιτική και οικονομική ζωή του Καναδά ώστε να έλθουν στην Ελλάδα με έναν στόχο επενδυτικό, πάντα μέσα στο νόμιμο πλαίσιο το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα και να τηρηθεί το νομικό καθεστώς το οποίο υπάρχει, και να προχωρήσουν επενδύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Συναντήθηκα λοιπόν και με τους Ομογενείς αλλά και με τον ομόλογό μου τον Πρόεδρο της Βουλής και Υπουργούς και σημαντικές προσωπικότητες ακριβώς για να τους ενημερώσω για την πορεία που έχει σήμερα η Ελλάδα και να τους προσκαλέσω να έλθουν στην χώρα μας».
Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας
Το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Βουλής περιλαμβάνει συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ.Noel A.Kinsella, με την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων και Διεθνούς Εμπορίου της Γερουσίας και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Καναδικής Βουλής, ενώ θα παρακολουθήσει και τις εργασίες της Βουλής. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για Τορόντο, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο και θα ακολουθήσει συνάντηση με ομογενείς και εκδήλωση στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης