Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.10.13


Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον Επικεφαλής της εταιρείας ZTE κ. Hou WeiGui, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότη Μηταράκη. Μετά τη συνάντηση, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:






Hou WeiGui: Έχουμε 2 project που θέλουμε να γίνουν στην Ελλάδα. Το ένα είναι κέντρο διαμετακομιστικό και το άλλο είναι κέντρο επισκευών και επιστροφής.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα 2 projects θα προωθήσουν την Οικονομία της χώρας και με την ολοκλήρωσή τους θα προσφέρουν 400 με 600 θέσεις εργασίας στην αγορά και στη χώρα.
Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πολύ αυτά τα project που σκοπεύουμε να κάνουμε.
Έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Κωστής Χατζηδάκης: H ΖΤΕ είναι μέσα στους 5 μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους – τηλεπικοινωνιακές εταιρείες – παγκοσμίως. Είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό ότι μετά το Μάιο που υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας καταρχήν μαζί τους, τιμούν τη συμφωνία αυτή και έρχονται μέσα σε λίγους μήνες, ανακοινώνοντας αυτό το σχέδιο, το οποίο θα δημιουργήσει 400 με 600 καινούργιες θέσεις εργασίας στον Πειραιά. Διαμετακομιστικό κέντρο και επισκευαστικό κέντρο της ΖΤΕ.
Είναι σημαντικό ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών πιάνουν τόπο, διότι έχουν αντανάκλαση σε εμπιστοσύνη από την πλευρά αξιόπιστων διεθνών επενδυτών. Και είναι, επίσης, σημαντικό ότι οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού και οι προσπάθειες οι δικές μας στο υπουργείο Ανάπτυξης και στα άλλα υπουργεία δεν πάνε χαμένες. Ξέρουμε ότι, φυσικά, η κρίση είναι πάντοτε παρούσα, αλλά θέλουμε με αυτήν την προσέγγιση, με αυτήν τη δουλειά να έχουμε ολοένα και περισσότερο θετικές ειδήσεις σαν τη σημερινή.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει ενδεχόμενο αυτό το διαμετακομιστικό κέντρο να αξιοποιηθεί και ως μονάδα παραγωγής; Συζητείται αυτό;
Κωστής Χατζηδάκης: Αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα. Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορούσε μόνο διαμετακομιστικό κέντρο. Στην πορεία επείσθησαν ότι μπορούν να κάνουν και επισκευαστικό κέντρο, έτσι ώστε να μην μεταφέρουν τηλέφωνα για επισκευές στην Κίνα, αλλά να γίνεται όλη η προσπάθεια στο Πειραιά. Αυτό έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη συμφωνία της Cosco με την Hewlett – Packard. Βλέπετε ότι ακολουθεί και άλλος τηλεφωνικός πάροχος και – επαναλαμβάνω – η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν και άλλες θετικές ειδήσεις.
Στην προσπάθεια αυτή, επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Νότης Μηταράκης: Δεν έχω κάτι να προσθέσω, νομίζω ότι ο Υπουργός μας κάλυψε πλήρως. Νομίζω ότι το σημαντικό από όλα τα ραντεβού που κάνει ο Πρωθυπουργός, είναι ότι αλλάζει η εικόνα του κόσμου για την Ελλάδα. Και η χώρα έχει ξαναμπεί, πλέον, πάλι στον χάρτη των μεγάλων επενδύσεων. Έχουμε μία στρατηγική θέση σαν πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στρατηγική μας θέση εκμεταλλευόμαστε με συγκεκριμένα έργα, όπως τα έργα που ανακοινώνει σήμερα η ΖΤΕ.
Δημοσιογράφος: Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για το Ισραήλ;
Νότης Μηταράκης: Στο Ισραήλ καταρχήν, ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή και Ελλήνων και Ισραηλινών επιχειρηματιών. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 επιχειρηματικές συναντήσεις. Υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον και στον τομέα της Ενέργειας και στον τομέα των Υποδομών, στον Τουρισμό, αλλά ειδικά στις Τεχνολογίες που το Ισραήλ έχει καταφέρει να γίνει μία μεγάλη βάση στη Μεσόγειο.
Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα προχωρήσουμε συστηματικά, δουλεύοντας πάνω στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ και ελπίζουμε σε μερικούς μήνες - όπως κάνουμε και τώρα με το ταξίδι της Κίνας - να μπορούμε να ανακοινώσουμε και συγκεκριμένα αποτελέσματα από το Ισραήλ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης