Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.9.15

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου



Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέντ Νταβούτογλου. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Στην μεταξύ τους συνομιλία συμφωνήθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών / μεταφορών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες -μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης- υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης