Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.1.16

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη με Άραβες Πρέσβεις

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη
με Άραβες Πρέσβεις


Στο πλαίσιο συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη με τους πρέσβεις των αραβικών κρατών με έδρα την Κύπρο, με την ευκαιρία του νέου έτους, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τονίστηκε η σημασία που αποδίδεται στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του φίλου Αραβικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με τον αραβικό κόσμο, επισημαίνοντας τη σημασία που αποδίδουμε στην ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Παλαιστινιακό.

Περεταίρω, ο κ. Κασουλίδης επανέλαβε τις ξεκάθαρες θέσεις αρχών της Κύπρου όσον αφορά την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος, η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στην αρχή της λύσης δύο κρατών που να διαβιούν σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και αμοιβαίας αναγνώρισης. Τέλος, επανέλαβε τη διαχρονική υποστήριξη της Κύπρου για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους.

-----------------------
 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης