Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.1.16

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τoν Πρέσβη της Παλαιστίνης M.E. Toubassi και τον Πρέσβη της Τυνησίας T. Saadi

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τoν Πρέσβη της Παλαιστίνης M.E. Toubassi και τον Πρέσβη της Τυνησίας T. Saadi  (ΥΠΕΞ, 22.1.2016)



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, συναντήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Emile Toubassi και τον Πρέσβη της Τυνησίας στην Ελλάδα, κ. Tarek Saadi, στον απόηχο του Ψηφίσματος της Βουλής των Ελλήνων για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες ιστορικές και παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Παλαιστίνης αλλά και της Ελλάδας με το σύνολο των χωρών του Αραβικού Κόσμου.

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης ευχαρίστησε τη χώρα μας για την πολλαπλή και διαχρονική βοήθεια στην Παλαιστινιακή Υπόθεση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση όλων των πτυχών των διμερών σχέσεων και των σχέσεων της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόσμο τόσο σε πολιτικό και οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του συνόλου των Αραβικών Κρατών.

Τέλος, οι δύο Πρέσβεις αναγνώρισαν τη συμβολή της Ελλάδας στην ανθρωπιστική προσέγγιση και διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που αφορά, κυρίως, αραβικούς πληθυσμούς.



Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης