Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.5.16

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, κ. Δ. Μάρδα,

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, κ. Δ. Μάρδα, με τον Υπουργό Εμπορίου της Ν. Ζηλανδίας, κ. T. McClay (Αθήνα, 31.05.2016)



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις,  κ. Δημήτρης Μάρδας, συναντήθηκε, σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με το Νεοζηλανδό Υπουργό Εμπορίου, κ. Todd McClay, παρουσία του διαπιστευμένου στην χώρα μας Πρέσβη της Νέας Ζηλανδίας, κ. Patrick Rata.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, επικεντρώθηκε σε θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

O Νεοζηλανδός Υπουργός έδωσε έμφαση στην προοπτική σύναψης Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (FTA) της χώρας του με την Ε.Ε., εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υποστήριξη της χώρας μας στο ζήτημα αυτό.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης του διμερούς όγκου εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Νέα Ζηλανδίας, παρά την μεγάλη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τα δύο κράτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πεδία οικονομικής συνεργασίας όπως ο τουρισμός και τα κατασκευαστικά έργα σε τρίτες χώρες, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων, καθώς και στην άρση των δασμολογικών εμποδίων στις εξαγωγές  ελληνικών κονσερβοποιημένων ροδάκινων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης