Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.5.16

Πρόγραμμα «ΠΡΩΤΕΥΣ» για την υποστήριξη των Εξωστρεφών Ελληνικών Επιχειρήσεων (Αθήνα, 31 Μαΐου 2016)

Πρόγραμμα «ΠΡΩΤΕΥΣ» για την υποστήριξη των Εξωστρεφών Ελληνικών Επιχειρήσεων (Αθήνα, 31 Μαΐου 2016)



Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών προς το ελληνικό Επιχειρείν, αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε η δημιουργία Καταλόγου Συμβουλευτικών Επιχειρήσεων για την καλύτερη υποστήριξη των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΕΥΣ).

O συγκεκριμένος Κατάλογος  θα αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο στη διάθεση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να προχωρήσουν  στην εξωστρεφή ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Ειδικότερα, σε αυτόν θα εγγράφονται εταιρείες συμβούλων που διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  (ΜμΕ) της χώρας, οι οποίες επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε ξένες αγορές, συμβάλλοντας, έτσι, αποφασιστικά στην προσπάθεια διεύρυνσης του κύκλου εργασιών τους.

Προς διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων, επισημαίνεται ότι για κάθε εταιρεία συμβούλων που θα συμπεριληφθεί στον Κατάλογο θα περιλαμβάνονται εξειδικευμένες πληροφορίες, όπως το πεδίο, οι κλάδοι και οι χώρες εξειδίκευσής της. Επισημαίνεται ότι ο Κατάλογος, ο οποίος θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, θα αναρτηθεί στη Διαδικτυακή Επιχειρηματική Πύλη “AGORA” του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η πιλοτική λειτουργία του Καταλόγου (για on-line εισαγωγή στοιχείων από εταιρείες συμβούλων εξωστρέφειας) ξεκίνησε από σήμερα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο AGORA στην διεύθυνση: http://agora.mfa.gr/symex

Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία του Καταλόγου αναπτύχθηκε ειδική εφαρμογή από το τμήμα πληροφορικής του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί στο μέγιστο  δυνατό βαθμό η  καταχώρηση των δεδομένων από τις εταιρείες συμβούλων αφενός, και αφετέρου να απλοποιηθεί η πρόσβαση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αντλήσουν στοιχεία και πληροφορίες. Παράλληλα,  αξιοποιώντας και άλλες εφαρμογές πληροφορικής, οι ενδιαφερόμενες για εξεύρεση συμβούλου εξωστρέφειας επιχειρήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα, καταχωρώντας  τον αριθμό Μητρώου ΓΕΜΗ της συμβουλευτικής εταιρείας, να αντλούν πληροφορίες σχετικές με το καθεστώς λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας, οι οποίες περιέχονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Η παρούσα πρωτοβουλία καθιερώνει την συνεχή, αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία των φορέων της Κυβέρνησης με αρμοδιότητα την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τόσο με τους συλλογικούς φορείς της χώρας, όσο και με τις μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης