Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.6.16

Την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να επεκταθεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

Την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να επεκταθεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης
των μαθητών της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων σε παράκτιους Δήμους οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν κολυμβητήριο, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο κλειστό κολυμβητήριο Βύρωνα «Χρήστος Ταμπαξής» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού.

Ο κ. Κοντονής τον οποίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε:
«Είναι το δεύτερο κολυμβητήριο στην Αττική που επισκέπτομαι και θέλω με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους Δημάρχους που αγκάλιασαν τα πρόγραμμα και το αποδίδουν στους δημότες των περιοχών τους. Μας βοηθάνε πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια και όπως είχα πει και στο κολυμβητήριο των Ιλισίων, πρώτα απ΄ όλα μας ενδιαφέρει τα παιδιά να μάθουν να κολυμπάνε διότι είναι σοβαρό πρόβλημα σε μια χώρα με τέτοιο μήκος ακτογραμμών να έχουμε κάθε καλοκαίρι, τόσες δεκάδες ή εκαντοντάδες πνιγμών. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό για την πατρίδα μας. Πρέπει όλα τα ελληνόπουλα να μάθουν να κολυμπάνε και να χαίρονται τη θάλασσα. Θέλω να πω σήμερα, με ευκαιρία όλη αυτή την ωραία εικόνα που αποκομίζουμε, ότι του χρόνου το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε παράκτιους Δήμους οι οποίοι δεν διαθέτουν κολυμβητήριο. Και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν περισσότεροι μαθητές Δημοτικού κάθε χρόνο να αποκομίζουν τα οφέλη αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία βεβαίως είναι για τα παιδιά, ψυχαγωγία, κυρίως. Βλέπετε με τι χαρά συμμετέχουν και πώς εκφράζονται.
Επομένως είναι ένα πρόγραμμα που πιάνει τόπο, τα χρήματα του ελληνικού λαού που δίδονται γι αυτή την υπόθεση, είναι αρκετά μεν, αποδίδουν ωστόσο ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα του χρόνου και ελπίζουμε περισσότεροι Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα να προστρέξουν για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.
Πρώτα απ΄ όλα μας ενδιαφέρει να μάθουν τα παιδιά μας να κολυμπάνε σωστά και να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους όταν θα πάνε στη θάλασσα. Τώρα αν βγει και κάποιος πρωταθλητής και μας φέρει μετάλλιο θα υπερηφανευτούμε ότι αυτό το πρόγραμμα έδωσε ενθουσιασμό και ζέση σε αυτά τα παιδιά και κάποια από αυτά διακρίθηκαν στο μέλλον. Αλλά αυτό είναι το δευτερεύον και το μακροπρόθεσμο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουν να κολυμπάνε σωστά και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα».

Για το αν υπάρχει σκέψη να γίνει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα και σε κάποιο άλλο άθλημα:

«Μας ενδιαφέρει αυτό και θέλουμε να το ολοκληρώσουμε. Ήδη προσπαθούμε όλες οι πρωτεύουσες των νομών να έχουν τις βασικές αθλητικές δομές, δηλαδή ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα υπερεπαρκές στάδιο που να έχει στίβο και να γίνονται όλα αυτά τα αθλήματα και ένα κλειστό κολυμβητήριο. Αυτό είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο με την έννοια ότι αντιμετωπίζουμε οικονομική στενότητα εξαιτίας της κατάστασης της χώρας, αλλά βήμα βήμα νομίζω ότι με εξοικονόμηση των πόρων και σοβαρή προσπάθεια στα οικονομικά, κάτι θα καταφέρνουμε κάθε χρόνο να αποδίδουμε στην ελληνική κοινωνία».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης