Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.6.16

Συσκέψεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας


Συσκέψεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα την ενίσχυση της εξωστρέφειας  της ελληνικής οικονομίας



Αναγνωρίζοντας την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, το Υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει συναντήσεις με επιλεγμένους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής επιχειρηματικής διείσδυσης, ανά γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας, συγκάλεσε τις προηγούμενες μέρες δύο συσκέψεις με εκπροσώπους Επιχειρηματικών/Επαγγελματικών Φορέων της χώρας, με στόχο την  ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας για τη στρατηγική που αναπτύσσει το Υπουργείο, στον Τομέα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑΠ) και στον Τομέα των Κατασκευών.

Αναλυτικότερα:

Α) Τομέας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑΠ)
Το θέμα της εν λόγω σύσκεψης, στην οποία προσκλήθηκαν και συμμετείχαν 35 κλαδικοί συλλογικοί φορείς καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ήταν : «Ο Τομέας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑΠ) στην Ελλάδα – Δυνατότητες ανάπτυξης εξωστρεφών δράσεων στη Ρωσία, το Ιράν και λοιπές χώρες Μέσης Ανατολής και Κόλπου».
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου, συζητήθηκαν ειδικότερα, η ενεργοποίηση των Διπλωματικών Αρχών και ιδιαίτερα των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων για τη διεξαγωγή ερευνών αναφορικά με τα συστήματα υγείας και πρόνοιας των εν λόγω χωρών, τον εντοπισμό και την καταγραφή αντίστοιχων συνομιλητών/Φορέων από το εξωτερικό και τη διοργάνωση προωθητικών δράσεων με στόχο την ανάδειξη, με συντονισμένο τρόπο, του κλάδου αποκατάστασης στο εξωτερικό (πχ. μέσω road shows).

Β) Κατασκευαστικός κλάδος

Tην Tρίτη 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον Υφυπουργό κ. Δημήτρη Μάρδα, με θέμα: «Η εξωστρέφεια του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα».
Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης εκδήλωσης που είχε λάβει χώρα τον παρελθόντα Οκτώβριο, συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι συνδρομής του Υπουργείου Εξωτερικών, για την ανάληψη, εκ μέρους των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, εργολαβιών στο εξωτερικό.
Παράλληλα, ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων του κατασκευαστικού κλάδου, αναφορικά με το εκπονηθέν πρόγραμμα επισκέψεων και επιχειρηματικών αποστολών του Υπουργείου σε καθορισμένες χώρες στόχους, καλώντας τα μέλη τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης