Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.8.16

Τρ. Αλεξιάδης: Εντός του Αυγούστου, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ-Κανονικά σε πέντε δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος

Τρ. Αλεξιάδης: Εντός του Αυγούστου, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ-Κανονικά σε πέντε δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος

Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για φέτος, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
«Αυτή η καταστροφολογία και η συνωμοσιολογία ότι θα καθυστερήσουν τα εκκαθαριστικά ξεπερνά κάθε όριο επιστημονικής φαντασίας. Ήταν να βγουν 18 του μηνός, υπάρχει, όμως, κάποιο θέμα και θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι, απ' ό,τι φαίνεται, θα αναρτηθούν εντός του Αυγούστου.
«Είναι αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων» τόνισε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί κανονικά σε πέντε δόσεις. Μάλιστα, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι για τη μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ο ίδιος ή και λιγότερος από πέρυσι, ενώ για μία μικρή κατηγορία θα είναι περισσότερος από πέρυσι.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι σε εκκρεμότητα το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα (για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές). «Ήταν να κατατεθεί, μέχρι να κλείσει η Βουλή» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας, ωστόσο ότι, τελικά, το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων είναι από τα πρώτα που θα έρθουν, μόλις ανοίξει η Βουλή.
Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι δεν πρέπει να έχουμε μία λογική ότι θα έρχονται συνέχεια καινούργιες ρυθμίσεις. «Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δόθηκε μία δυνατότητα για τα παλιά χρέη, για τα καινούργια χρέη, όμως, οι πολίτες πρέπει να φροντίζουν να τα ρυθμίζουν στις δυνατότητες που δίνει, αυτή τη στιγμή, ο νόμος» συμπλήρωσε.



ΑΠΕ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης