Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.11.16

Ν. Παππάς: Να συμβάλουν όλοι προκειμένου στη Διάσκεψη της Δευτέρας να συγκροτηθεί το ΕΣΡ

Ν. Παππάς: Να συμβάλουν όλοι προκειμένου στη Διάσκεψη της Δευτέρας να συγκροτηθεί το ΕΣΡ



«Αυτή η πλειοψηφία είναι αποφασισμένη. Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας πριν από λίγο στην ολομέλεια και ζήτησε όλοι να συμβάλουν προκειμένου στη Διάσκεψη της προσεχούς Δευτέρας να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.
«Νομίζω ότι μετά από πολλά επεισόδια στο ζήτημα των αδειών αυτή τη στιγμή διαγράφεται μια πορεία σύγκλισης των κομμάτων. Στην τελευταία Διάσκεψη διαφάνηκε ότι πολλά κόμματα θέλουν να ανταποκριθούν στη συνταγματική τους υποχρέωση και να συμβάλουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Φέρνουμε λοιπόν σήμερα δύο τροπολογίες. Η πρώτη αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ -θυμίζω ότι το 2Α μετέφερε για την πρώτη και μόνη φορά της εφαρμογής του νόμου την αρμοδιότητα από το ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ, πληροφορούμαστε ότι με οριακή πλειοψηφία κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του», είπε ο υπουργός Επικρατείας και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία σήμερα αλλά οφείλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν δεν ήταν αυτή η πρακτική. Υπήρχαν σταθμοί χωρίς άδεια και ένα ΕΣΡ του οποίου η νομιμότητα είχε αμφισβητηθεί. Ερχόμαστε να αναστείλουμε το 2Α αν και είναι εκ του περισσού διότι αυτό προέβλεπε τη μεταφορά της αρμοδιότητας για μία και μόνη φορά. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε διαγωνισμός στο εξής θα γίνει από το ΕΣΡ».
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη δεύτερη τροπολογία η οποία αφορά τον αριθμό των αδειών. «Θυμίζω ότι σε όλα τα προηγούμενα νομοθετήματα ο αριθμός των αδειών ήταν θέμα υπουργικής απόφασης με γνώμη του ΕΣΡ. Δυστυχώς αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου και έγινε σφοδρή και ανήθικη κριτική. Φέρνουμε τη ρύθμιση όπου η αιτιολογημέ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης