Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.11.16

Ν. Κοτζιάς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Ν. Κοτζιάς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Οι ευρωτουρκικές σχέσεις απαιτούν ειλικρίνεια και συνέπεια

Την ανάγκη να αποφεύγονται τα αντιφατικά μηνύματα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και να διέπονται αυτές από ειλικρίνεια και συνέπεια τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), στο οποίο παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας στη συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και την πορεία των Ευρω-τουρκικών σχέσεων.
Η ΕΕ πρέπει να μιλά με τρόπο που να γίνεται κατανοητός από την Τουρκία και να μη στέλνει μηνύματα ότι δεν θέλουμε να έχουμε σχέσεις μαζί της, να μην εκπέμπει δηλαδή αρνητικά λανθασμένα σήματα» είπε ο κ. Κοτζιάς και υπογράμμισε: «Πρέπει να διευκρινίζουμε και να επιμένουμε ότι οι σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας πρέπει να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο, στους διεθνείς κανόνες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο που ανάμεσα σε αυτά είναι βέβαια ο σεβασμός στις διεθνείς συνθήκες και στα ίδια τα σύνορα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Αυτό δεν αφορά μόνο την Τουρκία αλλά οποιονδήποτε βάζει θέματα και στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο για τα σύνορα της περιοχής». Μολονότι δεν συζητήθηκε η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, ο κ. Κοτζιάς θέλησε να υπογραμμίσει την σημασία της ανταπόκρισης στη συμφωνία αυτή όχι μόνο από την πλευρά της Τουρκίας αλλά και της ΕΕ.
Στη συζήτηση σχετικά με τις βαλκανικές χώρες ο κ. Κοτζιάς έκανε αναφορά στα ζητήματα που έχουν προκύψει με την Αλβανία και την περιοχή γενικά των Βαλκανίων.
Ειδικότερα για την Αλβανία και την ενταξιακή της πορεία ο υπουργός Εξωτερικων επανέλαβε τη θέση της χώρας μας ότι η Αλβανία πρέπει να ικανοποιήσει και τις πέντε προϋποθέσεις και όχι μόνο τη μία που αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση , για να έχει ουσία η ένταξή της στην ΕΕ, όπως σημείωσε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης