Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.11.16

Στ. Κοντονής για διαπλοκή: Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται

Στ. Κοντονής για διαπλοκή: Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται

«Πρώτα ο πρωθυπουργός αλλά και κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται, δεν συναλλάσσεται. Δεν τους φοβόμαστε», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφερόμενος στη διαπλοκή, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ). Με άθλια δημοσιεύματα, πρόσθεσε ο υπουργός, νομίζουν ότι θα μας κάμψουν και σε αυτό τον δρόμο καλούμε τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς να δώσουμε τη μάχη κατά της διαπλοκής που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη γι αυτή την κατάσταση. Στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της ΕΕΕ, πλέον των αναφορών που έγιναν στα προβλήματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης, έγιναν και εκτενείς αναφορές στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων κατά δύο χρόνια όσο και στην ίδρυση νέας δικαστικής Ένωσης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι αυτή την περίοδο κορυφώνεται η αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με το σύστημα της διαπλοκής που ενδημεί επί χρόνια στη χώρα μας και το εγκατέστησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. «Σ΄ εσάς δεν προσβλέπει η Κυβέρνηση μόνο, αλλά πρώτα η κοινωνία γιατί τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά πρέπει να τον δώσετε εσείς. Ο αγώνας βρίσκεται στην κορύφωση του όπως και ο αγώνας ενάντια στη διαπλοκή γιατί τα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι μόνα τους. Αυτό το ιερό τρίγωνο των οικονομικών συμφερόντων, των Τραπεζών, του πολιτικού προσωπικού που εύκολα συνέπραττε σε αυτή την κατάσταση και όλων εκείνων που λειτουργούσαν ως εκπρόσωποι των ΜΜΕ πρέπει να σπάσει και διαρραγεί. Αυτά τα πρόσωπα βλέπουν ότι δεν υπάρχει Κυβέρνηση πρόθυμων απέναντι της» είπε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης