Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.11.16

Αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων

Αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.
Αύριο, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Υπερταμείο και εργασιακά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της Τρίτης
Με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, άρχισαν, με την επισκόπηση της ατζέντας, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχει ακόμη το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, καθώς και τα εργασιακά (με την παρουσία της νέας υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου).
Στην ατζέντα της β' αξιολόγησης περιλαμβάνονται επίσης τα δημοσιονομικά μεγέθη για τη διετία 2017- 2018, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο με τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το άνοιγμα επαγγελμάτων (μηχανικοί, λιμενεργάτες κ.ά.), η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τα ειδικά μισθολόγια κ.λπ.
Ειδικά για το δημοσιονομικό κενό και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης υπάρχουν τόσο τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού- όπου καταγράφεται υπέρβαση εσόδων και πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ το δεκάμηνο εφέτος-, όσο και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία δείχνουν σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας το γ' τρίμηνο με ρυθμό 1,5%. «Κρας τεστ» αναμένεται να αποτελέσει ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα αναχώρησης- σύμφωνα με το πρόγραμμα- των επικεφαλής των κλιμακίων από την Αθήνα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Euro Working Group στις 28 Νοεμβρίου. Προκειμένου, το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να δώσει το «πράσινο φως» για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ESM για το χρέος (αλλά και τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων) και να συζητηθεί στη συνέχεια η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Συνάντηση Τσακαλώτου με τους Θεσμούς για την πορεία στελέχωσης του "υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων"
Η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (το λεγόμενο «υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων»), καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του διοικητικού συμβουλίου της, συζητήθηκε κατά την απογευματινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης