Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.12.16

Συνέργεια υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας για την προσέλκυση επενδύσεων

Συνέργεια υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας για την προσέλκυση επενδύσεων


Δύο υπουργεία, το Εξωτερικών και το Οικονομίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πεδίο της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Πρώτο βήμα στον δρόμο αυτής της συνέργειας ήταν η σημερινή ενημερωτική συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, για τα εργαλεία ενίσχυσης των επενδύσεων, από τους γενικούς γραμματείς Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ και Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργο Τσίπρα και Λόη Λαμπριανίδη, αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με θέμα «το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα: Νέος αναπτυξιακός νόμος & επενδυτικά κίνητρα», τα στελέχη της οικονομικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες, τα εργαλεία, τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας για να προσελκύσει επενδύσεις, με στόχο τη διάχυση της πληροφόρησης στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο και στους υποψήφιους επενδυτές, για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, ανοίγοντας με την ομιλία του την εκδήλωση, τόνισε τη σημασία ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των εργαλείων οικονομικής διπλωματίας που διαθέτει η χώρα και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνέργεια μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας. «Είναι μια δράση που προέκυψε από τη συνέργεια της γενικής γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ με τη γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βούλησή του για την ανάπτυξη και άλλων ενεργειών και δράσεων των δύο υπουργείων, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της εξωστρέφειας. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα αντίστοιχου περιεχομένου εκδήλωση, που θα απευθύνεται προς τις ξένες διπλωματικές αποστολές και τους εμπορικούς ακολούθους στη χώρα μας.
Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στις δυνατότητες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρας μας σημειώνοντας πως «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν σημαντικές».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης