Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.1.17

Παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Πλευράκη .

Προσθήκη λεζάντας
Παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Πλευράκη στα εγκαίνια της έκθεσης – εγκατάστασης με τίτλο: «The Land of Dmocra$¥» του Μάικ Πετράκη, στο Παρίσι.



«Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Πλευράκης βρέθηκε στο Παρίσι, 24 και 25 Ιανουαρίου 2017, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους και προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Πλευράκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον μεγάλο Έλληνα μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου και να τον ευχαριστήσει για τη μεγάλη και διαρκή προσφορά του στον Ελληνικό Πολιτισμό όπου τόσο απλόχερα και αφιλοκερδώς παρέχει. Παράλληλα συνομίλησαν για δράσεις με σκοπό την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού καθώς και την προώθηση της σειράς θεματικών πολιτιστικών δρώμενων «Μύθος και Πολιτισμός», που ξεκίνησαν προ δύο ετών στο οροπέδιο Λασιθίου και στο Δικταίο Άντρο στο πλαίσιο προγράμματος προβολής του Μινωϊκού πολιτισμού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Παρίσι, παραβρέθηκε και στα εγκαίνια της έκθεσης – εγκατάστασης με τίτλο: «The Land of Dmocra$¥» του Μάικ Πετράκη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και πραγματοποιείται στο Ελληνικό Σπίτι σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία και την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων.

Η έκθεση, η οποία αναφέρεται με κριτική προσέγγιση στη φυσιογνωμία και τις λειτουργίες της Δημοκρατίας από καταβολής της έως σήμερα, έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Χάγη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Πλευράκης, ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων για το σημαντικό έργο που προσφέρει στον Ελληνισμό της Γαλλίας και μετέφερε τόσο τις προσωπικές του ευχές όσο και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος.

Ο κ. Πλευράκης τόνισε το έργο που επιτελεί ο απόδημος ελληνισμός στο Παρίσι για την Ελλάδα και επεσήμανε το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στηρίζει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία της ομογένειας για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε επίσης, στους στόχους για τη νέα χρονιά, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι εκδηλώσεις για το έτος Καζαντζάκη. Δήλωσε επίσης, ευτυχής να βρίσκεται στο προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο του Ελληνικού Σπιτιού, σε έναν πανέμορφο χώρο όπου είναι τυχερή η ομογένεια να έχει στη διάθεσή της για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία κα Μαρία Θεοφίλη λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον κ. Πλευράκη για την παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης και αναφέρθηκε στην σύγχρονη και κριτική ματιά του καλλιτέχνη απέναντι στην έννοια της Δημοκρατίας που καθιστά την έκθεση ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων κα Σέτα Θεοδωρίδη καλωσόρισε στο Ελληνικό Σπίτι τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή κ. Πλευράκη λέγοντας ότι η επίσκεψή του αυτή αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης εποικοδομητικής συνάντησης που είχε η ελληνική ομογένεια με τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κόκκινου και τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΓΓΑΕ στην υποστήριξη του απανταχού ελληνισμού.»

Πηγή: AΠE

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης