Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.3.17

Ν. Βούτσης: Ο Κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με ακραίες θέσεις του ΔΝΤ

Ν. Βούτσης: Ο Κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με ακραίες θέσεις του ΔΝΤ

 Τη στάση της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη για τη διαπραγμάτευση επέκρινε ο πρόεδροςς της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989, λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτίζεται με ακραίες θέσεις του ΔΝΤ- ιδίως στα εργασιακά- και με τις θέσεις που λαμβάνει στέλνει, μεσούσης της διαπραγμάτευσης, μηνύματα στους δανειστές.
Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ υποστήριξε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση για εσωκομματικές διενέξεις στη ΝΔ- ότι επειδή κατέρρευσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα που είχαν επενδύσει σε αυτό το σενάριο.
O κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς για να φέρει στην επιφάνεια τη γενική αντίθεσή του και τη δυσανεξία του προς τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ που ζητά να μην γίνονται απεργίες χωρίς το 50% συν 1 των εργαζομένων. Είπε πως τέτοιες απόψεις έχουν ζητηθεί από ακραίους συντηρητικούς κύκλους και έχουν απορριφθεί από την κοινωνία. Υπογράμμισε, πάντως, πως όλοι κρίνονται για την ατζέντα των κινητοποιήσεων.
«Ο κύκλος των υφεσιακών καταστάσεων και των μέτρων λιτότητας κλείνει»
 Υπάρχει απόλυτη σύμπτωση στις προγραμματικές δηλώσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, είπε ο πρόεδρος της Βουλής για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. «Οι όποιοι κόμποι υπάρχουν, είτε δια υποχωρήσεων, σιωπών και τις περισσότερες φορές δια συννενόησης, επιλύονται και έχει αποδώσει θετικό πρόσημο. Είναι μια συνεργασία τετραετίας» είπε ο κ. Βούτσης.
Αναφορικά με τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Νίκος Φίλης, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως οι απόψεις εκφράζονται στα κομματικά όργανα και δεν πρέπει να δίνουν την αίσθηση υπονόμευσης της κυβέρνησης αν και, όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από την πλευρά του πρώην υπουργού. Συμπλήρωσε δε πως και «ο κ. Καμμένος δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά».
Για την Τουρκία ανέφερε πως υπάρχει σύμπνοια μεταξύ κυβέρνησης και πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για ψύχραιμη και αποφασιστική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Εκτίμησε πάντως «ότι δεν θα υπάρξει ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε προβοκάτσια» λόγω της έντασης που υπάρχει.
Για τη διαπραγμάτευση υποστήριξε πως «ο κύκλος των υφεσιακών καταστάσεων και των μέτρων λιτότητας κλείνει και η ταχύτητα θα εξαρτηθεί από τη δεύτερη αξιολόγηση» και αναφέρθηκε στην απόφαση για τη χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα, στο Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης, στην παροχή του βοηθήματος στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα. Σημείωσε πάντως ότι «παράλληλα σημεία για τη μεσοπρόθεση ανακούφιση και ενός κοινωνικού προγράμματος έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται».
Αχνοφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει μια καινούργια αισιοδοξία και ελπίδα για ανάπτυξη. 'Ολο το πολιτικό σύστημα ελπίζω, με τη νέα πραγματικότητα, να συγκλίνει, επισήμανε ο κ. Βούτσης. Δεν απέκλεισε, εφόσον πάει καλά το πρόγραμμα, να δοθούν ως κοινωνικό μέρισμα εκ νέου παροχές και τα Χριστούγεννα του 2017, σημειώνοντας πως θα προέρχονται από τις θυσίες των πολιτών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης