Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.3.17

Δ. Λιάκος:Η επιμήκυνση της λήξης του χρέους είναι η ρεαλιστική λύση

Δ. Λιάκος:Η επιμήκυνση της λήξης του χρέους είναι η ρεαλιστική λύση

Η επιμήκυνση της λήξης του χρέους είναι η ρεαλιστική λύση αυτή τη στιγμή για τη διευθέτηση του, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών προσθέτοντας ότι όσο μεγαλύτερη αυτή θα είναι, τόσο ομαλότερα θα είναι τα δημοσιονομικά μονοπάτια.
Ο κ. Λιάκος, πάντα αναφερόμενος στο χρέος, σημείωσε ότι προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησής του, εντάσσονται και οι μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσθεσε ότι ενεργή συμμετοχή για τη διευθέτηση του χρέους θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τόσο ο ESM όσο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Για τα χρέη των ιδιωτών (επιχειρήσεων). ο κ. Λιάκος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα με «γενναιότητα», στο τι πραγματικά μπορεί να κερδίσει η ελληνική οικονομία. Υπάρχει, όπως είπε, το παράδειγμα Χρηματιστηριακής που οφείλει 5 δισ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, ο ιδιοκτήτης δεν είναι στη ζωή και τίθεται εν αμφιβόλω τι μπορεί τελικά να εισπράξει το κράτος.
Τέλος, στην παρέμβασή του ο κ. Λιάκος εστίασε στη μετά-μνημονιακή εποχή κάνοντας λόγο για την ανάγκη εθνικού σχεδίου που απαιτεί εθνική συνεννόηση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης