Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.4.17

Αλ. Τσίπρας: Η αγωνία δίνει τη θέση της στην ελπίδα

Αλ. Τσίπρας: Η αγωνία δίνει τη θέση της στην ελπίδα

 

 «Ο ελληνικός λαός πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια 7 χρόνων και πιστεύω πως έχει έρθει η στιγμή να αντικατασταθεί το συναίσθημα της αγωνίας και του πόνου με το συναίσθημα της ελπίδας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα της Ευρώπης, πρέπει όμως να διασφαλίσουμε και ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κ. Στάινμαϊερ και από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατία της Γερμανίας θα συνεχίσει να καταβάλλει άοκνες προσπάθειες γι' αυτόν τον σκοπό.

Ο κ. Στάινμαϊερ εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση του για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και για το θάρρος που είχε για να επιτελέσει αυτό το έργο. Προσέθεσε πως ελπίζει τα σημερινά νέα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Μάλτας, ότι δηλαδή έχει επέλθει κάποια συμφωνία τουλάχιστον στα βασικά ζητήματα, να είναι αληθινή κι ότι αυτό θα ήταν πολύ θετικό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης