Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.5.17

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης τα πορίσματα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος και το έργο Σίγρι-Καλλονή

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τα πορίσματα των επιθεωρητών δημοσίων έργων για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος και το έργο Σίγρι-Καλλονή Λέσβου. Η αναφορά του υπουργού ότι τα πορίσματα δίνουν απάντηση στους βουλευτές που πέταξαν λάσπη και βυσσοδομούσαν το προηγούμενο διάστημα σε βάρος της κυβέρνησης, έγινε η αφορμή να ξεσπάσει φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.
Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε, με την έναρξη της συνεδρίασης, η Επιτροπή Θεσμών να ορίσει συνεδρίαση με αντικείμενο την πορεία κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος και του έργου Σίγρι-Καλλονή, λέγοντας ότι έχει πλέον στα χέρια του τα πορίσματα των επιθεωρητών που διαψεύδουν όσους βουλευτές της αντιπολίτευσης «βυσσοδομούν» σε βάρος της κυβέρνησης και την κατηγορούν για κατατμήσεις με στόχο να πάρει τα έργα η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα.
«Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν συγκεκριμένοι βουλευτές οι οποίοι, έξω από την κοινοβουλευτική ευπρέπεια, βυσσοδομούσαν για τα έργα Σίγρι- Καλλονή όπως και για τις δημοπρατήσεις του Πάτρα-Πύργος. Συνοδευόμενοι από πολλά ΜΜΕ έλεγαν για την κυβέρνηση ότι κάνει δώρα στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να κάνει κανάλι», είπε ο υπουργός Υποδομών και προσέθεσε: «Επειδή οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν είχαν την τόλμη να τα στείλουν στους επιθεωρητές και στον εισαγγελέα, τα στείλαμε εμείς. Σας φέρνω λοιπόν τα πορίσματα των επιθεωρητών, τα οποία έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, και πιστεύω ότι πρέπει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και οι φορείς των περιοχών για να ενημερωθούν και να εκφράσουν την άποψή τους και να κληθούν και οι βουλευτές των νομών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης