Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.6.17

Β. Αποστόλου: Ρίξατε την οικονομία στα βράχια και παριστάνετε τους αθώους

Β. Αποστόλου: Ρίξατε την οικονομία στα βράχια και παριστάνετε τους αθώους

«Ρίξατε την οικονομία της χώρας μας στα βράχια. Μην παριστάνετε τον αθώο. Είστε απολύτως υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας μας. Εσείς την οδηγήσατε στην κατάρρευση, στα μνημόνια, στο ασφυκτικό καθεστώς της επιτροπείας», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην τροπολογία για το πάγωμα των συντάξεων επισημαίνοντας ότι «η παρούσα παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη εδράζεται σε υπέρτερους λόγους δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα στην επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που θα επιτρέψει την άμεση και σταθερή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Αποτελεί δε, το πιο πρόσφορο και πλέον αναγκαίο μέτρο για την προστασία της βιωσιμότητας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος».
Παράλληλα υπογράμμισε, ότι η περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης μέσω της παράτασης, έως το τέλος του 2022, για την έναρξη ισχύος της προσαύξησης των συντάξεων, θα επιτρέψει την απελευθέρωση πόρων για την ενίσχυση άλλων κοινωνικών δαπανών, στις οποίες η Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι των άλλων χωρών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης