Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.6.17

Σ. Φάμελλος: Υπάρχει κοινωνική διάθεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Σ. Φάμελλος: Υπάρχει κοινωνική διάθεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«Η πολυεπίπεδη κρίση των τελευταίων χρόνων κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο την ανισορροπία που υπάρχει στις δομές της δημοκρατίας και εκπροσώπησης. Το κλίμα που εισπράττουμε μέσα στην κοινωνία, την αξιοπιστία των λειτουργιών και των θεσμών του κράτους, τα στεγανά που υπάρχουν σε διαδικασίες αποφάσεων και τις δομές καθεστωτισμού, που είχαν ιδρυθεί στη μεταπολίτευση στη χώρα μας. Προκύπτει μία κοινωνική διάθεση για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος».
Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, σε διημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ Φάμελλος διαπίστωσε ότι η εποχή των βεβαιοτήτων έχει παρέλθει σε παγκόσμιο επίπεδο: «Το Brexit, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και η εκλογή του Τράμπ και οι τελευταίες δηλώσεις του που αμφισβητούν την παγκόσμια συμμαχία για το κλίμα, είναι η απόδειξη» είπε, και διερωτήθηκε εάν υπάρχουν κοινές διαδρομές και μέσα στην ίδια την Ευρώπη, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης, εκπροσώπησης και λήψης αποφάσεων.

«Η διέξοδος είναι η επαναδιατύπωση ενός νέου αφηγήματος» ανέφερε, ενώ επεσήμανε το έλλειμμα ευρωπαϊκής πολιτικής σε σχέση με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης