Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.7.17

Η πολιτική μας είναι να κρατάμε για όλα τα Βαλκάνια και την Τουρκία ανοιχτούς τους δρόμους

Η πολιτική μας είναι να κρατάμε για όλα τα Βαλκάνια και την Τουρκία ανοιχτούς τους δρόμους

«Εμείς στην εξωτερική μας πολιτική δεν θέλουμε να βγάζουμε "γινάτια", δεν θέλουμε να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να πούμε πιο έξυπνες φράσεις από τον άλλον. Η εξωτερική μας πολιτική είναι να κρατάμε για όλα τα Βαλκάνια και για την Τουρκία ανοιχτούς τους δρόμους σε έναν σύγχρονο, προοδευτικό τρόπο άσκησης διακρατικών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής. Και αν μπορούμε έστω και ένα τοις χιλίοις να βοηθήσουμε, να αποτρέψουμε να πάμε στο παρελθόν είναι κέρδος και για τον πολιτισμό μας και για τις δύο χώρες μας και για όλους μας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά από τη συνάντηση που είχε μαζί της σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Μία συνάντηση η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα και είχε ως επίκεντρο την διαμόρφωση της παγκόσμιας στρατηγικής Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ που "έσπασε" τις μονόπλευρες θεωρήσεις στην Ευρώπη, ενώ έμφαση δόθηκε και στην πολιτική της ευρωπαϊκής διεύρυνσης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, χωρίς εκπτώσεις και εφόσον βέβαια πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ένταξης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης