Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.10.17

Ν. Παππάς: Να υπερψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα διανομής του υπερπλεονάσματος

Ν. Παππάς: Να υπερψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα διανομής του υπερπλεονάσματος


Η κάθε πλευρά αποζητά συμφωνία αμοιβαίου οφέλους, κάτι που οι εδώ πολιτικές δυνάμεις τείνουν να ξεχνούν, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής την επόμενη μέρα από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ. Η Ελλάδα, πέρα από επενδύσεις, κέρδισε και στο επίπεδο των εντυπώσεων, ανέφερε ο Ν. Παππάς, «και η εντύπωση παράγει απτά αποτελέσματα», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται πλέον ως παίκτης στην ευρύτερη περιοχή, κάτι το οποίο δεν το κατείχε το 2015.
Σχολιάζοντας την αναβάθμιση  των μαχητικών F16, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε ανεύθυνες τις πρώτες αντιδράσεις για το ύψος των χρημάτων, καθώς η δήλωση Τραμπ για 2,4 αφορούσε δολάρια. Σημείωσε ότι το ποσό θα μοιραστεί μέσα στον χρόνο προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα, και ανέφερε ότι δεν άκουσε κάποιο κόμμα να λέει ότι η αναβάθμιση του στόλου των F16 δεν είναι επιβεβλημένη.
Για την κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στις ΗΠΑ, Ο Ν. Παππάς είπε ότι στην Ιστορία δεν υπήρξε αριστερή προοδευτική κυβέρνηση που να απέκλεισε χώρες στις οποίες ηγούνταν δεξιές κυβερνήσεις από τον διάλογο, χαρακτηρίζοντας παίκτη ασφάλειας τις ΗΠΑ στην περιοχή. Χαρακτήρισε «αστείες» τις κατηγορίες περί «παράδοσης» του Αλ. Τσίπρα, καθώς ήταν κάτι το οποίο έχει ακουστεί και σε προηγούμενα ταξίδια του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ υπογράμμισε ότι όσοι το λένε αυτό δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. «Πρέπει να φύγουμε από αυτό το δίπολο του ψυχροπολεμικού κλίματος» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ενώ αναφορικά με την ερώτηση δημοσιογράφου που ενόχλησε στη συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Ν. Παππάς θύμισε παλιότερες δηλώσεις αντίπαλων πολιτικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (όπως την ευχή Σόιμπλε να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ) ως λογικές υπό το πρίσμα των ακροατηρίων τους.
Ο Ν. Παππάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για την Τουρκία ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία», αποφεύγοντας κλιμάκωση εντάσεων. «Η Ελλάδα στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε έναν πάρα πολύ κρίσιμο ρόλο στην περιοχή, και αν σταθεροποιηθεί και η περιοχή της Β. Αφρικής, η χώρα μπορεί να παίξει έναν πολύ κομβικό ρόλο» τόνισε ο Ν. Παππάς. Απαντώντας για δημοσιεύματα περί ενόχλησης του Γάλλου προέδρου Μακρόν για την αγορά των F16 σχολίασε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.
Απαντώντας για τη συμφωνία για τη Σούδα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι η συμφωνία είναι εν ισχύ, ενώ αν προκύψει κάτι άλλο (επέκταση χρονικών ορίων κλπ) θα ενημερωθεί άμεσα η ελληνική πλευρά.
«Η προοπτική επενδύσεων από τις ΗΠΑ έχει πλέον ανοίξει και τα αποτελέσματα σύντομα θα φανούν» είπε ο Ν. Παππάς κλείνοντας το κεφάλαιο των ερωτήσεων για το τι έφερε πίσω από το ταξίδι στις ΗΠΑ η ελληνική πλευρά.
Για τις αντιδράσεις των κομμάτων, σχολίασε ότι η ΝΔ έχει ταυτιστεί με την περίοδο της μεγαλύτερης αποεπένδυσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι το χειροπιαστό του πράγματος θα αποτυπωθεί και στην επόμενη ΔΕΘ όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Να μη βιάζονται και εκτίθενται, σημείωσε χαρακτηριστικά προς τη ΝΔ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.
Τέλος, σχολιάζοντας παρασκηνιακά το κλίμα των συναντήσεων με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Ν. Παππάς τον χαρακτήρισε αρκετά ενημερωμένο για το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα, ενώ ρώταγε συνέχεια και για τον αναπτυξιακό νόμο.
«Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση, χωρίς φυσικά τη λήψη νέων υφεσιακών μέτρων» δήλωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ για τη στάση του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν ζήτησε νέα μέτρα, και εμείς δεν θέλουμε καθυστερήσεις, συνέχισε ο Ν. Παππάς σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα μείνουν έτσι προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Το ζήτημα όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Ινστιτούτο Brookings, σημείωσε ο Ν. Παππάς, δεν είναι αν θα φύγει ή μείνει το ΔΝΤ, αλλά η ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων χωρίς καθυστερήσεις, προσθέτοντας ότι έχει παγιωθεί το κλίμα πορείας προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Σχολιάζοντας την έλευση των θεσμών από Δευτέρα στη χώρα, ο Ν. Παππάς είπε ότι απομένουν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα, υπογραμμίζοντας το κλίμα τρόμου που για άλλη μία φορά προσπάθησε να φέρει το μιντιακό τοπίο. Ο κόσμος έχει πλέον γνώση, σχολίασε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, άλλοι προσπαθούν να κάνουν την «τρίχα τριχιά». Ως κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας ώστε να βγει η χώρα δυναμικά στο 2018.
Για την Κεντροαριστερά σχολίασε ότι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι ένα προοδευτικό κόμμα οφείλει να στηρίζει πολιτικές που ανακουφίζουν την κοινωνία ή έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα, χωρίς διλλήματα συνεργασιών», τόνισε ο Ν.Παππάς, απαντώντας στην ερώτηση συνεργασία με Κεντροαριστερά ή ΑΝΕΛ, «άλλοι θα πρέπει να έχουν ερωτήματα και διλλήματα». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συμπαγής, κάτι το οποίο εξέπληξε και διάφορα πολιτικά και εκδοτικά σχήματα, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εκλογών, και υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο μόνος πρωθυπουργός που θα ολοκληρώσει τη θητεία του σε καιρό κρίσης, ξελασπώνοντας τη χώρα.
Για τη διανομή του πλεονάσματος προς τους αδυνάμους, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους θεσμούς και κάλεσε την ΝΔ φέτος να υπερψηφίσει αυτά τα μέτρα, «παραδεχόμενη ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν καλύτερα και είμαστε σε θέση να μοιράσουμε το πλεόνασμα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» ανέφερε ο Ν. Παππάς.
Τέλος, για το χαρτοφυλάκιό του, ο Ν. Παππάς είπε ότι σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το ΕΣΡ εργάζεται εντατικά για το θέμα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έχει ζητήσει, να έρθουν στη Βουλή. Υπενθύμισε ότι η σύνθεση του ΕΣΡ είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι πρέπει όλοι να στηρίζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του. Σχολιάζοντας κριτικές για τον αριθμό των αδειών, ο Ν. Παππάς είπε ότι και το ΕΣΡ έκρινε συγκεκριμένο αριθμό για τις άδειες, ενώ το ποσό που αποφάνθηκε είναι το ίδιο με τον προηγούμενο διαγωνισμό. Χρήματα για τις άδειες θα καταβληθούν, τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ενώ σχολιάζοντας τις προσφυγές καναλαρχών, είπε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει.
Για τη Διαστημική Υπηρεσία, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου το οποίο θα πάει σύντομα στη Βουλή, για τη συγκρότηση της υπηρεσίας που θα βάλει τη χώρα μπροστά, καθώς οι προηγούμενοι την είχαν σε ρόλο παρατηρητή στον τομέα. Οφείλουμε, σημείωσε ο Ν. Παππάς να εκμεταλλευτούμε ως χώρα τις δυνατότητες τις διαστημικής τεχνολογίας και να αξιοποιήσουμε το σημαντικό επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε, τόνισε κλείνοντας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης