Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.10.17

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΩΦΩΝ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΩΦΩΝ
Προεδρικό Μέγαρο, 16.10.2017




Αισθάνομαι χαρά και συγκίνηση που σας υποδέχομαι σήμερα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Ξέρω τι καταφέρατε σ’ αυτούς τους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Τουρκία. Η επιτυχίες σας ήταν Εθνικές Επιτυχίες. Καταφέρατε πολλά. Θα ήθελα να συγχαρώ καθέναν και κάθε μια από εσάς. Θα ήθελα να συγχαρώ επίσης την Εθνική Ομάδα Γυναικών Καλαθοσφαίρισης, για αυτό το πρωτόγνωρο επίτευγμα. Επειδή τα λόγια είναι φτωχά και ίσως πολλές φορές φαίνονται και υπερβολικά ενώ δεν είναι, προτιμώ να σας πω δύο λόγια μόνο για εκείνο το οποίο εσείς συμβολίζετε, για τη νέα γενιά γενικότερα στον Τόπο μας. Πριν από όλα μας θυμίζετε ότι η αριστεία και η διάκριση είναι στο DNA των Ελλήνων, όλων των Ελλήνων. Πέρα και έξω από την όποια ιδιαιτερότητα έχει ο καθένας, που ξέρει να την μετατρέπει από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Σας θυμίζω ότι το «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» είναι Ελληνική Αρετή. Και αυτό το εκφράζετε εσείς, ιδίως, και με τα όσα πετύχατε αλλά και με τη ζωή σας γενικότερα. Το δεύτερο το οποίο θέλω να σας τονίσω: Αποδεικνύετε ότι η Αριστεία και η Διάκριση είναι πρωτίστως θέμα προσωπικότητας. Αριστεύεις και διακρίνεσαι όταν θέλεις να πετύχεις, το βάζεις ως στόχο και με την ίδια την ζωή σου ως υπόδειγμα, την καθημερινή ζωή σου, φτάνεις στον στόχο. Και αυτό είναι ζήτημα προγραμματισμού, αποφασιστικότητας και κυρίως δουλειάς που πρέπει να κάνεις. Γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία, δεν φτάνει μόνο η εξυπνάδα, δεν φτάνει μόνο η δύναμη του σώματος, χρειάζεται κανείς να δουλέψει και να δουλέψει πολύ.

Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον Τόπο, για την Νέα Γενιά λοιπόν, εκφράζετε πολλά, δίνετε ένα παράδειγμα γενικότερα στη γενιά σας και όχι μόνο. Και γι’ αυτό τον λόγο σας υποδέχομαι εδώ για να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ. Κυρίως όμως για να σας ευχαριστήσω, γι΄ αυτό που είσθε γι΄ αυτό που έχετε καταφέρει με την παράκληση συνεχίστε, μην το βάλετε ποτέ κάτω. Συνεχίστε έτσι και στην υπόλοιπη ζωή σας σ΄ αυτά που μπορείτε και πρέπει να κάνετε, έτσι ώστε η κοινωνική σας πορεία να είναι απόλυτα ολοκληρωμένη. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες σας.


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης