Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.10.17

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Διενέργεια ελέγχου σε Δ/Ξ πλοίο στον Πειραιά και σύλληψη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπών και αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη


Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα οκτώ (18) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', όπως επίσης και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, όπου συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου, φερόμενος ως διακινητής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****
Κατά τη διενέργεια ελέγχου, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο Δ/Ξ «ΣΥΡΟΣ» Ν. Πειραιά 10292, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο δυτικά της ν. Αταλάντης, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά και τελεί υπό απαγόρευση απόπλου, διαπιστώθηκε ότι επί του πλοίου επέβαιναν τρεις (03) ναυτικοί, εκ του συνόλου των οκτώ (08), σύμφωνα με την αναφερόμενη οργανική σύνθεση στο ναυτολόγιό του.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου ο οποίος απουσίαζε χωρίς σχετική εγγραφή στο ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου.

*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 21 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών και του 21χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε ο 21χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. να μεταφέρει τους άλλους τέσσερις, για τους οποίους ισχύει απαγόρευση απομάκρυνσης από τη νήσο Λέσβο.
Από την οικεία Λιμενική που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των ανωτέρω, και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.




Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης