Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.10.17

Η έρευνα και η καινοτομία στις προτεραιότητες του Αν. ΥπΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, στην Ήπειρο.

Η έρευνα και η καινοτομία στις προτεραιότητες του Αν. ΥπΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, στην Ήπειρο
Συνάντηση εργασίας με την Ακαδημαϊκή κοινότητα στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ήπειρο



Στο πλαίσιο του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ήπειρο ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου συνάντηση εργασίας με μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Σε αυτήν συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Πρυτάνεις του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, και του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιος Τσίλας, μαζί με ερευνητές καθηγητές και των δύο ιδρυμάτων, ενώ παραβρέθηκε και ο Δρ Γεώργιος Καρέτσος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ - Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», που αποτελεί τον μοναδικό οργανισμό εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας και στον οποίο ανήκει στα Ιωάννινα το Ινστιτούτο Γάλακτος, η μοναδική στην Ελλάδα Γαλακτοκομική Σχολή ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων και ο εποπτευόμενος από το ΥπΑΑΤ, Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος με (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ) με πιστοποιημένο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος στα Γιάννενα.
Οι παραβρισκόμενοι αναφέρθηκαν στα κυριότερα επιτεύγματα του επιστημονικού τους έργου στην Ήπειρο, τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της περιοχής και τις δυνατότητες αναβάθμισής τους, όπως και γενικότερα του αγροτικού τομέα της Ηπείρου, ενώ έγιναν πλήθος προτάσεων για τις δυνατότητες συνέργειας μεταξύ των διάφορων ερευνητικών μονάδων με στόχο την  δημιουργίας ενός ερευνητικού cluster με ιδέες, προτάσεις και απόψεις και θέτοντας ερευνητικές προτεραιότητες, αναφορικά με τις δυνατότητες συνέργειας μεταξύ των αγροτών της Περιφέρειας Ηπείρου, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης