Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.10.17

Θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»


Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει νέα υπουργική απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική υπουργική απόφαση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ' αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ».
Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι «η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για την χρήση 2016».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης