Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.1.18

Αναβάθμιση των πλοηγικών υπηρεσιών σε όλα τα λιμάνια

Αναβάθμιση των πλοηγικών υπηρεσιών σε όλα τα λιμάνια


Σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα λιμάνια της χώρας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχωρά σε πλήρη αναδιοργάνωση της πλοηγικής υπηρεσίας, με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των πέντε πλοηγίδων που βρίσκονται ήδη σε χρήση στο λιμάνι του Πειραιά, τη ναυπήγηση επτά νέων σκαφών, την αύξηση των οργανικών θέσεων του μόνιμου προσωπικού και τη σύσταση διεύθυνσης.
Σημειώνεται ότι η πλοηγική υπηρεσία δεν έχει επιβαρύνει ποτέ έως τώρα τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς έχει δικά της έσοδα και κεφάλαιο. Οι πλοηγοί κάθε χρόνο οδηγούν μέσα και έξω από το λιμάνι μόνο του Πειραιά, 14.000 πλοία διαφόρων τύπων.
Κατά τη σημερινή παρουσίαση των πέντε πλοηγίδων του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά, οι οποίες εξοπλίστηκαν με νέες μηχανές και ανακατασκευάστηκαν πλήρως, συνολικής αξίας 598.850 ευρώ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής είπε ότι «το 2018 θα είναι ένα χρόνος εξαιρετικά παραγωγικός για όλη τη χώρα σε όλους τους τομείς και πρόκειται να γίνουν πράγματα μετά από μία σημαντική περίοδο προετοιμασιών». Ο υπουργός έκανε λόγο για «απαξίωση της πλοηγικής υπηρεσίας από την προηγούμενη κυβέρνηση» και σε άλλους τομείς, όπως η ναυτική εκπαίδευση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης