Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.2.18

Ελλάδα-Λίβανος: Περαιτέρω αναβάθμιση της διακρατικής συνεργασίας

Ελλάδα-Λίβανος: Περαιτέρω αναβάθμιση της διακρατικής συνεργασίας


Η περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλα και η προοπτική να γίνει ο Λίβανος, ενεργό μέλος των περιφερειακών σχεδίων συνεργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στη Βηρυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου, η οποία μεταξύ άλλων επικεντρώνεται στον τομέα της εκπαίδευσης- με τη φοίτηση Λιβανέζων στρατιωτικών σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές.
Μετά τη συνάντηση του με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Yaacoub Riad El Sarraf, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των τριών διεθνών συνεδρίων που θα διεξαχθούν σε ευρωπαίκές πρωτεύουσες, «η ελληνική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τους διεθνείς και Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους μας να προσεγγίσουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Λιβάνου, το ζήτημα των προσφύγων, καθώς και τη σταθερότητα και την εδαφική του ακεραιότητα, ως αναπόσπαστα τμήματα του οικοδομήματος της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης