Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.2.18

Π. Σκουρλέτης: Σκοπός μας η διαμόρφωση νέας αναπτυξιακής και παραγωγικής στρατηγικής

Π. Σκουρλέτης: Σκοπός μας η διαμόρφωση νέας αναπτυξιακής και παραγωγικής στρατηγικής


Την πεποίθησή του ότι μέσα από το διάλογο και παρά τις δυσκολίες μπορεί να σχεδιαστεί το μέλλον της χώρας, εξέφρασε κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, «Δυτική Ελλάδα: Πύλη Ανάπτυξης», ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Απευθυνόμενος στον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Αναφέρατε χαρακτηριστικά ένα κατάλογο προβλημάτων, ατελείωτο κατάλογο. Βεβαίως, καλά κάνατε και διαμορφώσατε έναν κατάλογο προβλημάτων των τελευταίων 30-40 ετών και νομίζω ότι είναι η καλύτερη συγκυρία να τα καταθέσετε αυτά σε μία κυβέρνηση, η οποία έχει διάθεση να ακούσει και -με όσα μέσα διαθέτουμε- να αρχίσει αργά και σταθερά να προσπαθεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις, σε προβλήματα που ταλανίζουν αυτόν τον τόπο. Δεν θεωρούμε ότι τα πράγματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι ωραιοποιούμε καταστάσεις, πάντοτε ξεκινάμε μέσα από την ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας, αλλά ο διάλογος είναι το πιο πρόσφορο μέσο για να μπορέσουμε να κάνουμε τα βήματα στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων». Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης πως μέσω του διαλόγου θα προκύψει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της χώρας με συμμετοχή, δημοκρατία και εξάντληση όλων των δυνατών συνθέσεων».
«Σε κάθε περίπτωση, είστε οι φορείς μιας μοναδικής γνώσης για τον τόπο σας, την οποία χρειαζόμαστε για να σχεδιάσουμε στη βάση πραγματικών δεδομένων. Σήμερα και αύριο θα σας παρουσιάσουμε πολλές από τις γενικότερες, αλλά και τις ειδικότερες παρεμβάσεις μας που σάς αφορούν. Κυρίως όμως, θα σάς ακούσουμε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Με αυτά τα συνέδρια θέλουμε να αποκτήσουμε μια καθαρή εικόνα για τον αναπτυξιακό πλούτο που βρίσκεται εν υπνώσει, διασπαρμένος σε ολόκληρη την Επικράτεια και ανεκμετάλλευτος».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης