Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.6.18

Πρ. Παυλόπουλος: Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε κανένα παιδί να είναι θύμα

Πρ. Παυλόπουλος: Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε κανένα παιδί να είναι θύμα


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εγκαινιάστηκε σήμερα η Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «Σόφη Βαρβιτσώτη».
Η μονάδα θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ.
Μια τέτοια μονάδα υπάρχει σε όλες τις παιδιατρικές κλινικές των οργανωμένων χώρων, αλλά στην Ελλάδα έμοιαζε όνειρο μακρινό. Τώρα, όμως, είναι πραγματικότητα και το κακοποιημένο παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο. Μια ομάδα επαγγελματιών, από γιατρούς και νοσηλευτές μέχρι αστυνομικούς και εισαγγελείς που δραστηριοποιούνται σε περίπτωση εντοπισμού ενός κακοποιημένου παιδιού, θα συνεργάζεται αρμονικά αντιμετωπίζοντας με επάρκεια κάθε περιστατικό.
Την οικογένεια Βαρβιτσιώτη εκπροσώπησαν ο Ιωάννης, σύζυγος της Σόφης, και τα παιδιά τους, Μιλτιάδης και Θωμάς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην σύντομη ομιλία του απευθύνθηκε στον παλαιό συνάδελφό του στα βουλευτικά έδρανα, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη:
«Κύριε Πρόεδρε, Μίλτο, Θωμά, Ελένη Κωνσταντίνε, η Σόφη είναι εδώ, μαζί μας. Μια γυναίκα με ενέργεια, με σεμνότητα, ένας άνθρωπος της προσφοράς με τεράστια επιείκεια, αλλά ταυτόχρονα με πλήρη επίγνωση των αναγκών μιας κοινωνίας, η οποία μπορεί να προοδεύει σε πολλά πράγματα, αλλά εμφανίζει τεράστια κενά όπως αυτά που ζούμε τώρα. Θα ευχόμουν αυτή η μονάδα να έχει έναν άλλον σκοπό από αυτόν που, δυστυχώς, η επικαιρότητα επιβάλλει. Βλέπουμε όλοι μπροστά μας να αναπτύσσονται φαινόμενα στην κοινωνία μας, που ήταν άγνωστα μέχρι πρότινος. Γονείς που όχι μόνο δεν είναι γονείς, δεν είναι Άνθρωποι. Αυτή η νοοτροπία είναι ξένη, το τονίζω, στην παράδοση της Ελληνικής Οικογένειας, στην παράδοση των Ελλήνων γονέων.
Όμως, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε αυτά τα φαινόμενα, που είναι εξαίρεση - και, ευτυχώς, θα μείνουν εξαίρεση - να εξαλειφθούν εντελώς. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε κανένα παιδί να είναι θύμα όχι μόνον της έλλειψης Οικογένειας, αλλά της ύπαρξης μιας Οικογένειας που δεν αξίζει να λέγεται Οικογένεια. Το οφείλουμε στην Κοινωνία μας που χειμάζεται ούτως ή άλλως. Να θυμάστε ένα πράγμα: Αν αυτός ο τόπος δεν εξερράγη κοινωνικώς, το οφείλει, κατά πρώτιστο λόγο, στην ίδια την οικογένεια. Αλλοίμονο, αν χάσουμε αυτό το στήριγμα, για την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης