Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.8.18

Θανάσιμος τραυματισμός δύτη από Τ/Χ σκάφος στη Σαλαμίνα – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Χίο – Σύλ


Θανάσιμος τραυματισμός δύτη από Τ/Χ σκάφος στη Σαλαμίνα – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Χίο – Σύλληψη για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στην Ίο – Ακυβερνησίες σκαφών στην Καβάλα και την Πάτμο – Θάνατος λουόμενου στον Πλαταμώνα


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού ατόμου στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Σεληνίων ν. Σαλαμίνας.
Στο σημείο έσπευσε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε ότι το Τ/Χ ''ΑΣΤΑΡΤΗ'' Ν.Π. 5996 κατέπλεε στο μώλο Αγίου Νικολάου Σεληνίων ν. Σαλαμίνας, μεταφέροντας (αφού είχε περισυνελέξει) έναν ακρωτηριασμένο άνδρα, ηλικίας 44 ετών, ο οποίος έφερε στολή δύτη, ενώ ακολουθούσε το Τ/Χ ''ΕΛΕΝΗ-ΘΕΩΝΗ'' Λ.Π. 226-Ζ΄ με χειριστή έναν 61χρονο, σύμφωνα με δήλωση του οποίου είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του ως άνω άνδρα.
Άμεσα ο ανωτέρω τραυματίας διεκομίσθη χωρίς τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 61χρονος χειριστής του Τ/Χ ''ΕΛΕΝΗ-ΘΕΩΝΗ'', ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο λιμένα Χίου, ένας 28χρονος αλλοδαπός πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, ενώ συνοδευόταν από έναν 26χρονο αλλοδαπό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Για πρόκληση μικρής έκτασης θαλάσσιας ρύπανσης συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο ιδιοκτήτης του Τ/Ρ-Α/Ψ ''ΑΛΚΥΩΝ ΜΠΛΟΥ'' σημαίας Κύπρου, από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Ίου.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα ν. Ίου, αποτελούμενη από διάσπαρτα ελαφρά παράγωγα πετρελαίου ιριδίζουσας μορφής, περιμετρικά του ελλιμενισμένου Τ/Ρ-Α/Ψ ''ΑΛΚΥΩΝ ΜΠΛΟΥ'', συνολικής έκτασης περίπου 10-15m2.
Η ανωτέρω ρύπανση αντιμετωπίστηκε πλήρως με τη χρήση απορροφητικών υλικών, ενώ ο ανωτέρω ιδιοκτήτης προσήλθε αυτοβούλως στην οικεία Λιμενική Αρχή και δήλωσε την υπαιτιότητά του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας του σκάφους ''ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ'' Λ. Καβάλας 3864 στη θαλάσσια περιοχή Βρασίδας Νέας Περάμου Δήμου Παγγαίου, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ ''ΠΑΥΛΟΣ-ΤΖΕΝΗ'' Τ.Κ. 572 από το οποίο το εν λόγω ακυβέρνητο σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Νέας Περάμου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ''.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ ''SEA ROCCO'' σημαίας Γερμανίας στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Θέκλας ν. Πάτμου, με εφτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ'' Ν. Πάτμου 12 από το οποίο το εν λόγω ακυβέρνητο σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Σκάλας, όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.
Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEA ROCCO'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Νέοι Πόροι Πιερίας, 68χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης