Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.8.18

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σκιάθο – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στην Αμοργό – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλληνία – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Χίο – Θάνατος λουόμενης στα Νέα Στύρα


Περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393 σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, σε γωνία του προβλήτα Σκιάθου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρήγματος διαστάσεων 60cm ύψους και 20cm κατά το διαμήκες, 50cm πάνω από την ίσαλο και σε απόσταση περίπου 10m από την πρύμνη προς την πλώρη.
Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα – Νάξο – Πάρο – Μύκονο – Τήνο – Σύρο – Άνδρο – Σκιάθο – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν 71 μέλη πληρώματος, 170 επιβάτες, 20 Φ/Γ, 28 Ι.Χ. και 11 Δ/Κ, που αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Σκιάθου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'', ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα που επέβαιναν στο πλοίο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν στο λιμένα Σκιάθου προς επιβίβαση, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σάμου, εντόπισαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Παρασκευής βόρεια ν. Σάμου, ταχύπλοη μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Ο ως άνω συλληφθείς, αφού αποβίβασε πέντε (05) αλλοδαπούς στην ομώνυμη παραλία, κατευθύνθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Παρασκευής όπου συνελήφθη.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

*****

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμοργού, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''G & G'' Ν. Λαυρίου 354, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Αμοργού, με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, καλά στην υγεία του.
Στο σημείο κατέπλευσε το Τ/Χ ''ΔΙΟΝΥΣΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ'' Τ.Π. 1596-Ι΄ από το οποίο εντοπίστηκε το ανωτέρω σκάφος και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αιγιάλης Αμοργού.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''G & G'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, βραδινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΙΟΝΙΟ'' Ν.Π. 8261 κατά την προσέγγισή του στο λιμένα Ληξουρίου και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, παρουσίασε βλάβη η κύρια μηχανή του με αποτέλεσμα την αδυναμία κινήσεων.
Το ανωτέρω σκάφος, με τη συνδρομή του Α/Κ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ'' Σ.Λ. 122, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ληξουρίου, ενώ οι δέκα (10) επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΙΟΝΙΟ'' μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αποκατάστασης της βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη χερσαία ζώνη του λιμένα Χίου, βραδινές ώρες χθες, όταν 30χρονη αλλοδαπή πεζή κατά την προσπάθειά της να διασχίσει το δρόμο, προσέκρουσε στο πίσω μέρος Ι.Χ.Ε. οχήματος που οδηγούσε 66χρονος, με αποτέλεσμα η 30χρονη πεζή να τραυματιστεί ελαφρώς.
Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΗΜΠΟΡΙΟ'' (Μικρό Λιμανάκι) στα Νέα Στύρα, 71χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης