Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.11.18

Το περιβάλλον αποτελεί κριτήριο προτεραιότητας για το μέλλον του Πειραιά

Το περιβάλλον αποτελεί κριτήριο προτεραιότητας για το μέλλον του Πειραιά


Στη σπουδαιότητα της συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, προκειμένου να καταστούν δυνατές οι αλλαγές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά) με θέμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά: Περιβαλλοντικές επιπτώσεις και προοπτικές για τις λιμενικές πόλεις».
Αναφερόμενος ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, τόνισε το γεγονός ότι η ανάπτυξη τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής συνδέεται αναμφίβολα με το μοντέλο της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, με προτεραιότητα στις περιβαλλοντικές παραμέτρους. «Εάν κάποιος ισχυριστεί ότι δεν είναι αναγκαίες οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ή η αξιολόγηση των φυσικών πόρων, εκ των πραγμάτων απορρίπτει τη δυνατότητα ανάπτυξης, εφόσον το περιβάλλον δίνει αξία στη συγκεκριμένη περιοχή, και φυσικά ανάπτυξη δεν εννοείται και δεν συντηρείται χωρίς τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους» είπε και πρόσθεσε: «Στην περιοχή του Πειραιά συναντώνται ζητήματα φόρτισης και συγκρούσεων χρήσεων γης με ψηλή πυκνότητα και άναρχο παρελθόν, χωρίς σχεδιασμό, με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, έντονη οικονομική δραστηριότητα, αλλά ταυτόχρονα με παροπλισμένα πλοία και παλαιά απόβλητα, τα οποία έχουν αποτεθεί στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και με έντονα προβλήματα ηχορύπανσης, ατμοσφαιρικής ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων τα οποία πρέπει να επιλυθούν».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης