Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.2.19

Όλ. Γεροβασίλη: Ανάγκη διατήρησης του κεκτημένου του Σένγκεν

Όλ. Γεροβασίλη: Ανάγκη διατήρησης του κεκτημένου του Σένγκεν


Τη σπουδαιότητα διατήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ότι αφορά τη συνθήκη του Σένγκεν υπογράμμισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.
Η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το κεκτημένο του Σένγκεν δεδομένων των σύγχρονων προκλήσεων για την εσωτερική ασφάλεια των κρατών-μελών.
Παράλληλα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις που αφορούν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, που είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών.
Επίσης η κα Γεροβασίλη παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις της χώρας μας σε ότι αφορά τις νέες ψηφιακές και τεχνολογικές εξελίξεις για τις διωκτικές αρχές, και τη δυνατότητα που προσφέρουν αυτές οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης