Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.7.19

Ν. Μηταράκης: Η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ν. Μηταράκης: Η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης


«Η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ίδιος ο υπουργός εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 1/3 των συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, αυτόματα και αυθημερόν» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3 Fm».
Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, το ασφαλιστικό είναι ένα αρκετά δύσκολο χαρτοφυλάκιο. «Ξεκινώντας»- ανέφερε -«θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στον νόμο Κατρούγκαλου προς μία αναλογικότερη απόδοση συντάξεων παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών, μέτρα που αποτελούν βασικό μέρος του πακέτου ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και ενίσχυσης της απασχόλησης».
Εν συνεχεία, σημείωσε πως υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες συντάξεων που δεν εκδίδονται, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων εγκυκλίων και «αυτή η κατάσταση είναι κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει άμεσα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης