Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.7.19

Τηλεφωνική Παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Τηλεφωνική Παρέμβαση
του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή
στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ



Δημοσιογράφος: Υπουργέ καλημέρα. Ποια είναι η εικόνα που σας έχουν μεταφέρει που έρχεται από τις υπηρεσίες και τι ακριβώς σκοπεύετε ως υπουργείο να συνδράμετε και να κάνετε επάνω στην Χαλκιδική.
Υπουργός: Δυστυχώς, δεν είναι καλή μέρα σήμερα για την Κεντρική Μακεδονία. Ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως πολύ σωστά γνωρίζετε. Οι υπηρεσίες, η Γενική Διεύθυνση Καταστροφών με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται σε επαφή από την πρώτη στιγμή. Μεταβαίνω, όπως πολύ σωστά είπατε, με τον Υπουργό Εσωτερικών αμέσως πάνω στη Θεσσαλονίκη με την πτήση των 7 παρά τέταρτο. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε σε αυτήν τη φάση είναι να επιβεβαιώσουμε το τραγικό γεγονός ότι υπάρχουν έξι νεκροί, ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές και ότι οι υπηρεσίες περιμένουν να τελειώσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, για να κάνουν την καταγραφή. Όπως γνωρίζετε η καταγραφή γίνεται σε δεύτερη φάση. Στην πρώτη φάση πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν και άλλοι τραυματίες. Η κρατική μηχανή πρέπει να δείξει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, έτσι ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να αρχίσει άμεσα η καταγραφή.
Οι μηχανικοί του Υπουργείου είναι έτοιμοι να ανέβουν άμεσα, για να γίνουν οι καταγραφές και να δούμε πως μπορεί να αρχίσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών. Είναι πολύ νωρίς αυτήν τη στιγμή για να κάνουμε μία πρώτη εκτίμηση. Οπότε, για ό,τι νεότερο θα έχουμε, θα είμαστε σε επικοινωνία. Ευχαριστώ πολύ για την τηλεφωνική επαφή.
Δημοσιογράφος: Να είστε καλά. Καλημέρα. Καλό πρωινό. Ευχαριστούμε πολύ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης